ГЕШЕВ ТУЕНТЪРИ ФОКС

НОВИНИТЕ ДНЕС 30.01.2020 Г.

  • ГЕШЕВ ТУЕНТЪРИ ФОКС

Последните дни прокуратурата се превърна в основен източник на забавление за народа. Вместо да подготвят издържани обвинителни актове и да си четат законите, прокуратурата се посвети на пресконференции и филмчета. Няма да питам кое налага и дали не нарушава Закона за защита на личните данни снимането в частна къща и превръщането на дома на един човек, па макар и обвиняем, в забавление за масите.  Грозно и недостойно е. И втълпяващо определени тези, по които не прокуратурата, а съдът е единствено оправомощен да се произнесе. Бяха показани и артефактите, събирани от Васил Божков, като дори се разбра, че предмети от пети и четвърти век преди Христа, прокуратурата е имала намерение да ги събира в чувал и едва е предотвратено непоправимото им увреждане. И си мисля защо вместо да ходи да прави филмчета, Гешев не обясни как така човек със седем обвинения, когото всички познават и му знаят възможностите, е бил изтърван. Или пък е нарочно и целта на филмчетата и пресконференциите е отвличане на вниманието. Гешев пък си позволи недопустими за главен прокурор подигравки, като заяви, че щял да осигури психологическа помощ на Божков, след като се страхувал. Наистина махленска история!

  • НЕ ЧУЛИ И НЕ ВИДЕЛИ

Каракачанов и началника на ВВС не знаели за подслушването със СРС. Въпреки, че точно военна прокуратура следва да се занимава с тези неща и да е уведомена. И отново си задавам въпроса как така прокуратурата решава да подслушва Президента на един допълнителен трудов договор за едни мизерни 400 лева, а пропуска да подслушва служители в Комисия по хазарта, които вземат по 10 000 лева подкуп на ден. Удивително!

  • И ВСЕ ПАК ВИ ЛЪЖАТ.

Прокуратурата е установила, че има фалшиви печеливши от лотарията. Като самите фирми, организирали лотарията, нямали финансовият ресурс да изплатят всички печалби. Нещо, което отдавна се говори. А сега продължавайте да търкате талончета!

  • БОНУСИ ИЛИ ПОДКУП

Съюзът на съдиите призова да се отменят бонусите за Висшия съдебен съвет, тъй като това е откровена корупционна практика. След като членовете на ВСС знаят, че от управляващите зависят подобни бонуси, дали биха гласували решение, което да не устройва тези, които раздават парите?

  • ЩЕ СМАЗВА ВИНОВНИТЕ

Така. Винаги съм казвала, че в хода на следствените действия най-важното е да не налетиш на себе си. Та по този повод се замислих върху изказването на Бойко Борисов в Италия, че щял да смаже виновните за боклука, който се внася в България. А аз защо ли си мисля, че нищо в държавата не става, без неговото величайшо позволение. Та кого, Бойко, ще смазваш?

Елена Гунчева

loading...