ГЕШЕВ, УЧЕНЕ МУ Е МАЙКАТА!

geshev

Докато Каскетчо се вее като пик-лив вестник из Родината да бори престъпността в лицето на правещите незаконна ракия и изнасилвачите на бабички, подчинената му прокуратура съвсем се разхайти. Знакови обвинителни актове бяха върнати от съда за „преработка“, тоест обясни на прокуратурата, че е оплескала всичко и обвинението не само няма да издържи, но и е пълно с процесуални нарушения.

Проф. Стоименова, която имаше „честта“ да бъде обвинена по екзотичното престъпление „всяване на паника сред населението“, мина през ада, а изведнъж се оказа, че съдът указва на прокуратурата, че изобщо не става ясно какво е обвинението и в какво се състои. Туш! Подобно е и обвинението на служителката от НАП-Пловдив за корупция. Явно обвинителният акт е толкова некадърно направен, че се налага да се върне за преработка. А бившият заместник-министър Христо Ангеличин от втория кабинет „Борисов“, беше оправдан за повдигнатото обвинение в безстопанственост.

Учете, бре! Вместо да се веете където има медии и брифинги, кротко усамотяване с Наказателния кодекс и учебниците по право чудеса моат да направят. Поне няма да се излагате. И преди Каскетчо да се хвали с успехите на прокуратурата, да вземе да ни обясни за чий им плащаме заплатите – да борят незаконното варене на ракия? Или контрабандните цигари по гетата? И незаконното отглеждане на кокошки?

Некадърността е полазила по всички институции и ги е привърнала в циркове и театър. Но явно издънките не правят никакво впечатление на Каскетчо. Важното да се вее по медиите…..Гешев, учене му е майката. Дори в Магнаурската школа!

Елена Гунчева

loading...