Гинка отново е тук

Абсурдна държава сме. Държава, в която най-големите тайни, свързани с националната сигурност, се казват в парламента на специални заседания, пред специални комисии. Не и тези за покупката на ЧЕЗ обаче. Всички отказали информация на народните избраници – и банки (частна и държавна), и купувач, и ЧЕЗ. Щото не са част от тази държава. Или имат чадър, който има своя държава на тази територия. Щото електропреносната мрежа не е част от националната сигурност. И потребителите й – милиони българи – също. А специалните служби, дето иначе всички и всичко следят, се държат като слончета в стъкларски магазин. Махат с уши и приветстват Началника.
Представяте ли си? Цяла комисия питала, чела, слушала и пак не разбрала кой и с какви пари купува ЧЕЗ. Трябвало да се променят закони. Дано намерят начин търговските тайни, когато става въпрос за милиони хора и за националната сигурност, да не са табу. Ако и докато стане, що ток ще калкулира ЧЕЗ.
И каква излезе тя? Никой не може и не иска да спре Гинка. Тя отново е тук. И е повече от националната сигурност дори. А ползите от работата и на тази парламентарна комисия, уви, не са за избирателите, а за Гинка Върбакова и сие. В Банкя могат да раздават картите.

Ина Михайлова

http://duma.bg