Главният секретар на МВР призна за допуснати грешки по случая със загиналите бургаски полицаи

Той заяви, че полагат огромни усилия, за да бъде пресечен мигрантският натиск

Главният секретар на МВР Петър Тодоров призна за допуснати грешки по случая с двамата загинали бургаски полицаи в опит да спрат автобус, пълен с мигранти.

Тодоров сподели в предаването Лице в лице по bTV, че мигрантският натиск е глобален процес, засягащ много държави и ще продължи да ескалира.

Само през последната година мигрантският натиск към страната ни се е увеличил петкратно, а в същото време опитът на над 86 хиляди мигранти да влязат на територията на страната ни е осуетен.

„Полагаме огромни усилия, за да пресечем този поток. Предприемаме комплекс от мерки, за да не позволяваме този мигрантски натиск. Имаме волята да се справим с този проблем. Това е сериозна престъпна дейност. Около 1000 долара струва да бъде преведен един мигрант. Имаме данни, че и служители участват в тази престъпна дейност. Всеки служител, за когото има данни се разследва и се прилага законът“, подчерта той.

По повод трагедията с двамата загинали бургаски полицаи при опита им да спрат автобус с мигранти, Тодоров заяви, че има пропуски в стиковката в Бургас. Той посочи, че се изяснява ролята на всеки от служителите и когато бъдат събрани всички данни, ще бъдат оповестени.
Източник: novini.bg