Гласуваш ли за Герджиков – получаваш Борисов и Гешев като бонус

Едно време Борисов мечтаеше и вярваше, че един ден ще завърши кариерата си като президент. Но това беше, когато беше популярен, а вече не е. Ако се кандидатира трябва да се изправи срещу Радев- който значително го превъзхожда по популярност.

Знае, че ще загуби позорно в битка срещу него и започна да говори, че президентството не му е интересно. А когато Радев го призова, да не се крие и да се кандидатира като президент, излезе със смехотворно обяснение: тъй като с Радев се мразели, не било добре за държавата те двамата да се бият за президентския пост, така се разединявала нацията, затова било добре личност като Герджиков да се бори за президентския пост и да бъде избран, защото той ще бъде обединител на нацията.

По тази логика на изборите в САШ не трябваше срещу Тръмп да се явяват Хилари Клинтъън и след това Байден, там имаше невиждана омраза, а е трябвало да се изнамери някакъв местен „Герджиков“.

Сега се хвърля и друг прах в очите на обществото: Герджиков не бил номиниран от партията ГЕРБ и Борисов, той сам си е издигнал кандидатурата, за приятна изненада на ГЕРБ се е оказал истински подходящ, точно нужен да обедини нацията и затова са решили да му подкрепят кандидатурата. И той с благодарност приема подкрепата. След което му се спретва инициативен комитет, за да бъде изкаран като независим кандидат.

Герджиков си е герберски кандидат и не е много ясно, защо е приел да обслужва онзи с чекмеджетата с кюлчета злато и пачки банкноти и с цветист богат на псувни вулгарен език, само той си знае, но е ясно едно:

Гласуваш ли за Герджиков – получаваш Борисов и Гешев като бонус.

Антон Гицов

дипломат, член на СБЖ

fakti.bg