”Глас Народен” напуска РБ

„Глас Народен“ излизат от коалицията на Реформаторския блок, се казва в декларация на партията.

Ето мотивите за напускането на „Глас Народен“ на РБ:

През месец февруари 2017 г. ПП Глас Народен подписа коалиционно споразумение с Реформаторския блок, с ясната идея, че единствения път за запазване на дясното, е обединение.

В последвалата предизборна кампания за 44-то НС разцепените на три самоопределили се за десни коалиции воюваха сами със себе си като оставиха на изборното поле близо 300 хиляди души без представителство в българския парламент. От това спечелиха ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП, та дори и ВОЛЯ на Марешки, които произвеждат най-големия законодателен брак в политическата история на България.

В последните месеци инициирахме дебати и срещи за обединение на десните партии, като ясно заявихме, че ПП Глас Народен няма претенции да си приписва водеща роля в този процес, но обединението е задължително, за да има дясната опозиция алтернатива на сегашното управление.

В момента, традиционната десница продължава своя разпад, като десните партии търсят партньори, без значение от мястото им в политическото пространство, чрез които да се бори за влизане в Парламента.

Замразяването на членството на ДБГ в РБ е ясен знак за разединени позиции и непреодолими различия на партиите в Реформаторския блок.

”Глас Народен” напуска РБ

cross.bg