Гледам пак милия г-н Марешки – жив да го ожалиш! И всичко туй, понеже каза, че освен с бензиностанциите, ще се справи и на Бойко с държавата

Слушам новината за борбата с контрабандата, гледам
депутата Марешки и се мъча да си представя – как например се чувства човек пред килия номер девет на етажа на рецидивистите в СЦЗ.
Защо килия номер девет? Като журналист съм я мерила дали отговаря на евростандартите от 4 кв.метра на лишен от свобода. Не отговаря.
Та си представям полуотворената й желязна врата, с онуй прозорче за окото на надзирателя. Човекът, турен с обвинение на прага й, гледа: вътре – тъмно, крушката е изгоряла, мирише на пор от креватите на два етажа. А навън – бял мерцедес и огъната под суджуците маса, а зад нея – Цветан Цветанов с партиоти и другари. Потенциалният затворник гледа умилително към г-н Цветанов, старае се да отгатне и сбъдне желанията му, но той се прави, че не го забелязва и си бодва с вилицата оня Октопод, сготвен по поръчка в собствен сос.
Гледам пак милия г-н Марешки – жив да го ожалиш! И всичко туй, понеже каза, че освен с бензиностанциите, ще се справи и на Бойко с държавата.

Анна Заркова