Гледате поредната сапунена опера на биещия полицаи по летища и замерящия със сандвич германски стюардеси

Коалицията с ГЕРБ не зависи от Валери Симеонов. Тя може да продължи и без той да е вицепремиер, изхвърли се Сидеров при Цветанка Ризова. Миг след това страхливо отказа да каже ще поиска ли вицепремиерската оставка, ако той не се извини…
Спокойно, народе! Спете спокойно патриоти, патриотеси и коалиционни метреси! Коалицията е непоклатима като Великата ни китайска стена. Гледате поредната сапунена опера на биещия полицаи по летища и замерящия със сандвич германски стюардеси.
Осмомартенската му атака е отчаян опит да измие позора от коалицията с ГЕРБ. Той е майстор на пируетите пред господаря и на помпане на мускули пред плебса. А и номерът му минава, колко му трябва на електората – дай му люта ракия, пусни му чалга, обещай 300 гроша пенсия и му глей сеира…
Днес атакистът се дере като лъв срещу душманина на руския патриарх. Ала мълчеше кат пукал, когато вицето по тишината се изцепи, че година след освобождението от турско българите си искали поробителя, щото… руският ботуш бил непоносим.
Някога атакистът маршируваше из София като нацист и скандираше „Бойко, к…о“, днес му е слугиня на повикване. Преди седмица разкости Цв. Цв. и го анатемоса като комунист, но след кратка пробационна беседа се прероди в кротко агне от гербаджийската кошара.
Та и „битката“ му със Симеонов ще е същата. Ще повика, ще покрещи, с пяна на уста и маса на глава, и пак ще клекне на тоалетното вице.
Пък и двамата са си лика-прилика. Единият блъска бабички в турски автобуси, другият атакува стюардеси в швабски самолети. И заедно тричат странджански кучета. Щото кански обичат Майка България.
Клета Майка България!

Велизар Енчев

Снимка на Велизар Енчев.