Глиги – и с какво ще допринесе в законотворческата си дейност?

От пост на Аделина Банакиева разбрах за видео на някакъв Иван Калчев глиги, който бил в листата на ДБ. Не знаех кое е това лице, порових, прочетох, причиних си и гледане на пошлата пародия, която ни представя това видео.

Да, изгледах го цялото. Отвратителните думи, произнесени от лицето Калчев, доколкото думите са облекло на мисълта, са маркер единствено на отвратително и гнусно мислене.

Прочетох коментарите, яросната защита на лицето глиги, че това било упражнение по дебат.

Та, питам тези елитни защитници какво е това упражнение, игра или както там евфемистично го пудрят, откога тези занимания се провеждат с чаша алкохол в ръка пред микрофон?

Упражненията по дебати /имали сме такива в хода на обучението по реторика в СУ/ НЕ СЕ гарнират с алкохол. Това беше някаква сбирка на свободно пиещи хора, които измъчваха ораторското изкуство. А въпросното лице глиги откъм реторически умения беше за двойка.

Но не в това е проблемът. А в тъпите и крайно нескопосани защитни тези, които цъфнаха в мрежата. И в това, че този индивид с ореол на борец против нещо е кандидат за НАРОДЕН представител.

От публичната му биография в сайта на Зелено движение на мен лично не ми стана ясно защо е избран за кандидат – какво образование има /три пъти започнал да следва, но не завършил/, работил 10 години като IT специалист и после…професионален протестър и доброволец в Украйна, каква експертност и с какво ще допринесе в законотворческата си дейност. Или пък притежава изключителни морални качества?

И отново обръщам внимание, че упражнения по дебати /истински/, даже и в неакадемичен формат, не се провеждат с алкохол. При наличието на този психостимулант, това не е упражнение по дебати, а просто лаф моабет. В случая е и преместване на прозореца на Овертон. Но даже не е елегантно, а нагло, арогантно и алкохолно подкрепено.😡

Цветеслава Гълъбова