Глист Глишев не изпитвал съчувствие към голяма част от хората, пострадали от наводненията

Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи 'Topnovini.eu 20 ч спомням си и как сечаха гората над селото, та накрая бяха стигнали чак дотам да си обясняват едни на други, че тя тая гора била ненужна и по-добре щяло да им без нея TOPNOVINI.EU манол глишев: не изпитвам съчувствие към много голяма част от хората, пострадали от наводнения специално y нас топ...'

Глист Глишев не изпитвал съчувствие към голяма част от хората, пострадали от наводненията. Видиш ли, мълчали си, когато изсичали горите, гласували за неправилните кметове, изобщо, не били осъзнати граждани като Глист Глишев. Голяма наглост, безочие и откровена злоба.

Как една женица на 60 години, която се чуди коя сметка да плати първо, да тръгне да се бори срещу изсичането на горите. Да отида да набие бракониерите. Или понеже повечето сеч е законна, макар и неправилна, да набие кмета? Да спре с тяло камионите с изсечена гора? Да отиде да се накара на кмета, от който например зависят социалните й помощи?

Или средностатистическо семейство. Какви лостове има то да спре беззаконията в държавата? То е лесно, Глист Глишев, да се търкаляш по жълтите павета и „Америка за България“ да ти праща грантове и да се правиш на голям общественик. Знаеш ли как се живее извън жълтите павета на София? Знаеш ли какво е да си зависим изцяло от заплатата си, защото имаш три кредита, а работодателят ти е зависим от държавната власт и кмета и ако риташ срещу тях, ще те изрита от работа?

Такива като Глист Глишев са отровата на обществото. Насаждащи само омраза. Обикновените хора нямат задължението да спират престъпленията и беззаконията. Това е работа на прокуратурата, на държавата, на обществото като цялост. А да обвиняваме тези хорица, които и без това съдбата така жестоко ги удари, е наглост и морално престъпление.

Една жена се обеси от мъка в бедстващите райони. Друг човек почина от инфаркт. А Глист Глишев с гумено пръстче ги сочи и обвинява за това, което се е случило. Срам и позор!

Елена Гунчева