ГЛУПАЦИ САМИ ЩЕ СЕ ВКАРАТ В ЗАТВОРА С ТЪП ЗАКОНОПРОЕКТ

Някакви умници от някаква фалшива и крадлива партийка, единият е селянин от с. Червена вода, а другият гордо носи небългарско (циганско?) име Сиди, били вкарали поправка в Наказателния кодекс (НК), предвиждаща до 3 години затвор и до 10 000 лв. глоба за невярна информация.
Тези хорица не са и чували за чл. 11 на ратифицираната от България Харта на основните права на Европейския съюз, отнасящ се за свободата на изразяване на мнение и за свободата на информацията. Този член гласи буквално следното:
“1. Всеки има право на свобода на изразяването на мнения. Това право включва свободата да отстоява своето мнение, да получава и да разпространява информация и идеи без намеса на публичните власти и независимо от границите.
2. Свободата и плурализмът на медиите се зачитат.”
Настояването за правомощия на държавен орган да определя кое е истина и кое не е истина напомня за Джордж Оруел, ама тези двамата едва ли знаят кой е той (не е македонец), те знаят само дебелия агент Иван от BILLA, то е чудовищно тъпо като идея, което не е учудващо за пишман патреоти, може да се роди само в простите глави на алчни крадци на обществено имущество и психопати, представлява груба фашистка цензура, и по същество е ярко неконституционно и фактически недопустимо, както може да умозаключи всеки студент-второкурсник тройкаджия по право.
Освен това простите и неуки селяндури в Парламента не могат да съобразят, че самите политици, самите те, от ВМРО, почти винаги продуцират подвеждаща, невярна или откровено лъжлива информация, особено пред избори, като, например, да припомням ли?, невярната информация за 300 лева минимална пенсия, за полиция във всяко село, за циганите и т.н., и биха могли, попадайки под ударите на предложения от тях самите закон, да бъдат подведени под отговорност за разпространение на невярна информация, и да попаднат много бързо в затвора при бай Ставри.

Колко е опасно да си прост!

Акад. Петър Иванов

ТЪРСЕТЕ НОВАТА МИ КНИГА “ЛУДИ НА ДИВАНА” В КНИЖАРНИЦИТЕ!
ТЪРСЕТЕ И В ИНТЕРНЕТ МАГАЗИНА НА ИК “АХАТ” (tornadobg.com)!
ЗА МОИТЕ ФБ ПРИЯТЕЛИ КНИГАТА Е С ОТСТЪПКА (GSM 0888 836338)

loading...