ГОЛЯМАТА ГЬОНСУРАТ ИЗМАМА

Така бих озаглавила публикация във вестника ми, ако все още работех като главен редактор. И щях да сложа подзаглавие: „Другарката Нинова се изгаври с наивните си избиратели, харвардиците са по принцип малки големи лъжльовци.“

Докато на коалиционнито правителство на Простокиро с вецепремиер Корнелия Нинова се заклатиха краката, вкупам тя и харвадците, но особено тя, ревяхя по телевизии, че ако падне това тъй чудно правителство няма да може да се преизчислят пансииТЕ на хората.
Леле, какво ще стане с пенсииТЕ?
Сакън, не ни пипайте!

Малко граматика от пети клас: когато се каже, пенсииТЕ, означава всички пенсии. Иначе се казва ще бъдат преизчислени пенсИИ, което предполага не всички.
Внушаваше се, че преизчислението на пенсииТЕ ще носи увеличение – нали това е преизчислението към по-добро, а не с намаляване, примерно, или нула.
Не мога да проумея откъде събраха сили за подобна наглост – откровена измама?
Лъжа!

Харвардиците са ясни, но социалистическата партия като ходеше да се среща с хора не им ли казваше, че това с преизчислението-увеличение няма да се случи на всички. Или там на мижавите им като количество привърженици са избирали само една част – най-бедната, на която обещаваха чудните петдесет, сто лева, а другите да духат чорбата от лапад, щото 800 лева са много пари и не им трябват повече?

Искам, не че ще стане, мисирките от телевизиите да извикат специалист по великото преизчисляване на пенсиите и на телевизорите да покажат как и защо така се случи, че тези, които искахме да гребнем от полагаемата ни се чорбица останахме с празни лъжици!

Дочух, само дучух, не зная как е в действителност, че някои пенсии при „преизчисляването“ са се получили по-ниски, па те решили да ги оставят действителните.
Как става това, бе вашта майка, леля и баба до девето коляно?

Лично аз мога и без пенсията по причина, че бях „капиталистка“ за известен период, но защо да вдигам скандали на млади хора около мен, че не се осигуряват, че е редно да го правят?
А те ми се смеят.
Особено след „преизчислението“, което за мен и съпруга ми е нула. Той е бивш преподавател във висше учебно заведение – само е женен случайно за случайна капиталистка.
Но не всички имат този късмет като него.

Няма да продължа какво бих направила, защото от полицията в Етрополе ще дойдат да ме обискират дали наистина имам картечница…

Зоя Деянова