Гражданско Движение Синя Звезда подава сигнал до няколко институции с искане за законосъобразно разследване и съд Цветан Цветанов и Пламен Георгиев

По инициатива на представител на Гражданско Движение Синя Звезда от гр. Варна движението подава сигнал до няколко институции в страната с ясни и конкретни искания за законосъобразно разследване на Цветан Цветанов според Законодателство на РБ по чл. 301, чл. 302А от Наказателния Кодекс на Република България за вземане на подкуп, чл. 308 за фалшификация документи по заменка, чл. 255, чл. 255А и чл. 256 от НК за данъчни измами  и след законосъобразно разследване повдигане на обвинения за извършените престъпления и провеждане на справедлив съдебен процес с опция за до 10 години лишаване от свобода с ефективен затвор за Цветан Цветанов.

Движението също апелира в разследването да се сезира и включи задължително за подкрепа, помощ и съдействие под формата на мониторинг, контрол на разследването, както и защита на свидетели, разследващи  полицаи, следователи и прокурори, както Европейската Прокуратура – European Public Prosecutor’s Office  така и OLAF –  European Anti-Fraud Office ,    част от European Commission поради високата опасност от незаконосъобразни наричани от движението Холокоста практики от страна на Цветан Цветанов като бивша комунистическа кука, обичаща, когато наруши закона да плаши всички живи свидетели с инфаркт, бесило, куршум в главата за 50 стотинки или снайперисти, което не особено адекватно поведение присъщо за психически здрав човек, живеещ в Европейска демократична, правова държава, член на Европейски Съюз  в 21 век предполага и налага задължителната нужда от защита на всички участници и свидетели по това разследване, за да може преди края му да не е влезнал Цветан Цветанов експресно в отделението за тежки случаи в психиатрията за социално неадекватно поведение, в затвора за поръчково убийство или да не е пострадал или минимум да е уплашен някой от работещите или свидетелстващите по това разследване.

Лидерката на Гражданско Движение Синя Звезда напомня на Цветан Цветанов, който шеговито от движението наричат ОПГ ЦЕЦО ГПЗ, че Европейската Прокуратура – European Public Prosecutor’s Office е над Европейската Полицейска Служба и й постановява какво да върши срещу престъпниците.

От Движението също подават сигнал и срещу Пламен Геоиргиев , /бивш/ Председател на КНКОНПИ с искане за законосъобразно и правдиво разследване по  чл. 255, чл. 255А и чл. 256 от Наказателния Кодекс на Република България за данъчни злоупотреби и измами, както и по чл. чл. 308 за фалшификация на документи, в случая собствената му данъчна декларация като председател на КНКОНПИ.

Лидерката на движението заяви, че ако тези хора не бъдат разследвани и осъдени ефективно след като видно са виновни пред очите на цяла България, то ни предстои метеж на цялото управление за справедливост и времето за избор е сега.

Повече за движението може да видите на: