Граф Монте Кристо и ерудитите от ГЕРБ

Циркът с бягството на затворниците от Софийския продължи в Народното събрание и разкри какви ерудити и културтрегери ни управляват. Най-напред Данаил Кирилов се изцепи, че и граф Монте Кристо е избягал от затвора, даде пример и с влака беглец. И спря дотам. А можеше да се сети още и за Жан Валжан и Иван Кралича. Както и за Шон Конъри, единствения филмов беглец от „Алкатраз“.

Културният миш-маш по герберска рецепта дозабърка парламентарният му шеф Цветан Цветанов. Приемайки думите на Кирилов за чиста монета, той ги обяви за „исторически преглед“. Така показа, че в шестте си апартамента надали има място за много книги. И ако в затвора се намери поне чистачката, която с метлата си да защити институцията и държавността, то в парламента управляващите буквално я сринаха с потресаващата си интелектуална мощ.

Като връх на управленската немощ дойде и признанието на силовите министри Радев и Цачева, че се знаело още преди година за готвеното бягство. Ама то пак станало. Той и Едмон Дантес години се е готвил, за да успее. Без да има оперативна информация за готвеното от него, иначе щеше да си изгние в замъка Иф.

автор
Вера Чалъкова

http://retro.bg