Гроздан Караджов: Скоро държавата ще остане без пътно поддържане заради…

За някои от решенията дори научавали от медиите

Вицепремиерът и регионален министър в оставка Гроздан Караджов е категоричен, че вината за вкарването на държавата в безпътица е на ПП.

„Вината за това я носят централната организация в тази коалиция – ПП. Ако си спомняте, договорите за коалиционното споразумение са три, като всяка една от трите по-малки партии има договор с ПП. Те отговаряха за коалиционните отношения, сговора и за това как се реализират политиките, които на коалиционно ниво бяха написани на т.нар. „преговори в мола”, разкри Караджов.

„Колата се счупи в момента, в който ПП започна да се налага за почти всяко решение, което искаше да се вземе, без да подхожда коалиционно и без да цени мнението на по-малкия партньор”, добави министърът в оставка, избран от квотата на ИТН.

В интервю за Нова тв, той сподели, че за някои от решенията са научавали от медиите, които са разбирали преди тях какво се е случило, при това, без да бъде обсъдено на Коалиционен съвет.

„Почти всяко решение и всяко плащане в моето министерство ставаше след като го съгласувам с Кирил Петков и Асен Василев. Това е факт. Има много свидетели как сме ходили с готовата документация да търсим съвместно решение. След това обаче те някак не искат да носят отговорност за тези общи решения. Излизат пред медиите и изсипват обвинения”, заяви още Караджов.

Запитан дали намира някаква вина в ИТН, той отговори: „Не, през цялото време се търсеше споразумение по всеки един от въпросите”.
Караджов беше категоричен, че в неговия ресор е имало „много тежки проблеми още от първия ден”.

„Шоуто трябва да продължи, защото политиката трябва да продължи. Тя е това, което решава сериозните проблеми на хората”, каза той.
Според министъра след края на септември държавата ще остане без пътно поддържане, което по думите му е по вина на Кирил Петков.
Източник: standartnews.com