ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО…

С голяма радост пловдивчани разбрахме, че Мамин няма да се кандидатира за трети мандат. Бравос! Той бил уморен. Явно разколебаването му няма нищо общо с това, че Бойко Борисов направи достояние на всички на Територията колко много не го долюбва и как проблемите в Пловдив започват от кмета. То не беше подчиненият му Ралев, то не беше изританият Кацарски. Дали има човек в града, който да си въобразява, че са действали без благословията на кмета? Всеки знае,че нищо в общината не се прави без съгласието на Мамин.

Мамин за два мандата като общински кмет и един като районен нищо не научи. Когато беше районен кмет, водеше предизборна кампания да го изберат за депутат от кабинета си в района. И когато Славчо Атанасов му запечата кабинета и го отстрани, той се ожали в съда, че това му било „личния кабинет“ и той не дължал подчинение на кмета на общината. тогава аз бях юрисконсулта от общината който се яви срещу него по делото. Стана на всички ясно, че кандидатът за законодател за три години като районен кмет не е научил дори Закона за местното самоуправление и местната администрация. Нито пък тогава Закона за изборите. Естествено, съдът му отхвърли жалбата. Но беше показателно необразованността, невъзприемчивостта и най-вече нахалството му.

Гроздето явно е кисело. Затова се оттегля сам. Но ще го оставят, защото той знае как да манипулира изборите. Знае дилърите, Знае как да прави клипчета как се правят невалидни бюлетини. Сега ГЕРБ ще са на ход. И най-вероятно ще предложат друг от резервната скамейка – Здравко. Бивш сервитьор, баскетболист, както всички останали от гербавите – придобил образование на напреднали години и след като е влязъл във властта. Всеизвестен в града с „интелектуалните“ си постижения.

Пловдив винаги е бил важен за управляващите. А под управлението на ГЕРБ става безличен. Скара-бира и „две прасета на площада“ изместиха Моцарт и духовата военна музика в неделя. Гербавите оставиха мазен отпечатък върху аристократичния дух на града ни!

Кого да очакваме? Не се и съмнявам, че пазарът на гласове ще бъде на ниво! И кметът ни ще се определи в Столипиново! Обичайните муцуни отново ще се кандидатират. Кога ли ще имаме възможност да изберем кмет като тези, чиито портрети стоят в залата на общината като едни от най-достойните. Чиито имена не висят по медиите, а са в духа на Пловдив!

Елена Гунчева

loading...