Гълъб Донев върна надеждата на пострадалите от наводненията в Карловско

Още утре ще се включат 400 военнослужещи с техника

Служебният премиер Гълъб Донев върна надеждата на хората, които пострадаха от наводненията в Карловско.

Електрозахранването в домовете им вече е възстановено. Продължава работата по връщането на уличното осветление.
До три седмици улиците, мостовете и инфраструктурата ще бъдат почистени и възстановени, увери още Гълъб Донев в началото на днешното правителствено заседание.

„В пострадалите от наводненията села имат нужда от хора, които да им помогнат да започнат живота си на чисто и да не газят през кал, когато влизат в домовете си. За да ускорим възстановяването след потопа, правителството, заедно с областния управител на Пловдив и кметовете продължаваме с повече техника и хора разчистването на наводнените села Каравелово, Богдан и Слатина“, допълни той.

Премиерът обяви, че в още утре 400 военнослужещи с техника ще се включат допълнително към работата. В петък служители от областните и общинските администрации в Пловдив и съседните области също ще помагат в наводнените села.

„За нас е важно колкото може по-скоро да бъдат разчистени домовете и дворовете на хората. Както обикновено, в почивните дни ще се присъединят и доброволци от много места на страната. Благодаря на българите, които от 2 септември живеят с мъката на хората и са солидарни не само с думи, но и с действията си. Всяко усилие за изправяне е крачка към възвръщане на нормалността“, допълни Донев.

Правителството ще отпусне 200 хил. литра вода от Държавния резерв за пострадалите от наводненията села в Карловско.
Източник: standartnews.com