Гълъб Донев ще взима по-голяма заплата от Кирил Петков

Заплата се повишава с около 450 лв.

Само няколко дни, след като встъпиха в длъжност, представителите на служебния кабинет се оказаха с нови, при това по-високи заплати.

Причината за повишението на възнагражденията им е фактът, че средната работна заплата в обществения сектор на страната е скочила. Припомняме, че именно от нея зависят възнагражденията на управляващите, отбелязва Нова тв.

Данните на Националния статистически институт сочат, че ако до момента премиерът е взимал 7 523 лв., то месечната му работна заплата се повишава с около 450 лв. до 7 974 лв.
Министрите също ще се разписват срещу по-високо месечно възнаграждение. До момента те са получавали 6 300 лева, но вече ще се разписват срещу месечната сума от 6 688 лева.

Междувременно стана ясно, че от бившите управляващи най-много пари според декларираното пред КПКОНПИ съвсем очаквано е натрупал бившият транспортен министър Николай Събев. Както е известно, той е съсобственик на куриерска фирма. Само през 2021 година, ексминистърът на транспорта е получил като дивидент над 21 млн. лева, другите му доходи са отделно.

Освен това държи в банка над 5 млн. лв. и над 8 млн. евро. Още над 1 млн. евро има в чужбина. Любопитен факт е, че към закупените по-рано 24 имота в страната и Испания, той е добавил още десет нови в София и Созопол. Освен това личният му автопарк се е увеличил с още осем мотоциклета и два лъскави „Мерцедес“-а.
Източник: standartnews.com