ДАЛИ МОЖЕМ ДА СИ ПРЕДСТАВИМ ЕДНО НЕУСПЕШНО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО? НАЧИ, ДА ПОФАНТАЗИРАМЕ…

5 лева увеличение на инвалидна пенсия, 4 на обикновена, за дъртизъм. Увеличиха ги, че да могат хората да покрият 1/7 от увеличението на топлото и водата. Създава се едно неприятно обществено напрежение, вика един Фактор.

А бе неприятно, я вижте какво успешно преседателство изкарахме.

Дали можем да си представим едно неуспешно преседателство?

Начи, да пофантазираме – Лилето Павлово в първия ден пада по стълбите пред официалните, Високи гости, те се спъват в нея и също падат, търкалят се дълго и се изпочупват. В Пирогов ги гипсират и на първото заседание всички са с гипс и екстензии. Говорят трудно, очите им са насинени. На официалния обяд им пробутват крем-карамел със салмонела, а готвачката е болна от дизинтерия.

Вечерта всички са със срамната болест дрисък. Гипсирани, насинени и дрискащи. Лилето изкупува всичкия Стоперан, на 100% от аптечната мрежа. След дни пак са на заседание, тоя път за енергийната политика и Западните Балкани. След месец вече са по-добре и тогава в София се изсипва един отвратително заразен свински грип. Всички са с хрема и кашлица. Кашлят, но заседават за енергийната ефективност, замърсения въздух и Западните Балкани, ама вие това си го знаете вече….

Едвам се влачат по плочките на Ендекато. Заседават, заседават и идват едни дечица от детска градина „Светло бъдеще“ да ги поздравят. Едно от тях е с варицела, та 50% от делегатите се натръшкват с обриви…. Тръгват си облекчени. Кат ги питат хубаво ли е било в България, бърза казват – да, да и се мятат по самолетите като обезумели. Но неее, нищо подбно не се случи. Преседателството беше много успешно. Решиха, че и следващите месеци ще заседават за енергийната политика, замърсения въздух и Западните Балкани. Освен това Юнкерите се напиха поне 20 пъти, а някои и много повече, накохезиониха ни го, постигнахме един огромен, по-голям от Слънцето консенсус и вече сме едни от най-големите конкуренти на света, нали ги помните ония три Къта на Лилето?

Ядоха като диви разядки и други типично български трюфели, смяха се на шегите на Биби, цъкаха с език на стабилноста… Изприказваха толкова много празни приказки, че приказките напълниха Ендекато и една сутрин стана леко, леко и излетя в космоса да слави преседателството и по други планети во веки веков.

П.П. Махам се от телевизора, щото не мога да понеса френетично змийския поглед на Сидеров. Хипнотизира ме и ме кара да извадя едно кавалче на детето, да засвиря, та да видя дали ще почне да се поклаща насам натам тоя тип. От коя черна, гнусна, смрадлива, мазна дупка изпълзя тоя?

Виктория Тинтерова

БОЙКО БОРИСОВ

http://afera.bg

loading...