ДАНС извика Делян Пеевски на разпит

„Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски е извикан на разпит в ДАНС. Засега не е ясно защо е привикан. Той се яви в агенцията около 13 часа заедно с адвокат. Пеевски отказа коментар преди медиите. Помоли да се спазва дистанция, защото „има грипна епидемия“ и обеща занапред да прави публични изяви.

„Ще се показвам в публичното пространство, тепърва ще станат ясни нещата за много хора (…) Всичко съм обяснил вчера“, заяви бизнесменът, който вчера обяви в отворено писмо, че твърденията на журналистическото разследване „Pandora Papers“ не отговарят на истината.

Междувременно на сайта си ДАНС съобщи, че е започнала проверка във връзка с разкритията на международното журналистическо разследване „Досиетата Пандора“.

„Извършват се действия в съответствие със законовите компетенции на ДАНС, включително и обмен на информация с партньорски служби и организации. Проверяваните лица имат връзка с информация, изнесена в разследването на Международния консорциум на разследващите журналисти (ICIJ) „Pandora Papers“, пише в него.“

Frognews.bg