ДА ИЗБЕРЕМ СВЕТЛИНАТА

По повод един разговор преди малко се замислих колко е вярно, че краставите магарета се събират. Около ГЕРБ гравитират предимно морално и духовно нечистоплътни същества, отдавна продали душата си за материалното. Готови да прегазят всеки, за да се доберат до задните части на Онуй и да ги целуват. Повечето гравитират около различни партии и силни на деня и отличителната черта им е, че със смяната на властта, веднага си сменят посоката на позата „партер“. В биографиите им са изредени всички партии, участвали във властта. А на гъвкавостта им при политическата им промяна на 180 градуса, би могла и кобра да завиди.

Спасчо Пловдивският, Агент Рудолф, Харизанчо, Томата, Ивчето, нИдялко, хора грозно осакатени духовно. Досегът до тях е лепкав и гнусен. Четенето на произведенията им предизвиква позиви за повръщане и гадене.

Светлите духом привличат чисти хора. Тъмнината привлича такива еднодневки, самодоволни в злобата и духовната си нищета. И понеже тъмнината е по-креслива и по-лесно се забелязва, създава впечатлението за масовост и подкрепа.

А всъщност само един лъч светлина трябва. Злото вирее само в тишина и тъмнина. Злото вирее в градината на страха и на паниката. Злото упражнява власт над вас, като ви страхува и ви прави свои роби. Злото не понася изправеният човек.

Робите най-много мразят не жестоките си господари, а другите роби, които са се вдигнали на бунт за свободата си. Защото не могат да си представят, че тях страхът не ги е смачкал. Защото предпочитат тежките вериги на врата и копанята с храна от господаря, вместо отговорността за собствените си действия. Робите мразят освободените от страха.

Има хора, които предизвикват само гнусота! Затова сега, на светлите празници, да изберем светлината, истината и доброто. Защото Бог е истина, Бог е светлина, Бог е любов и добро. Другото е от Лукавият….

И всъщност борбата е в Негово име. Вечната между доброто и злото! И всеки трябва да избере чий войн да бъде!

Елена Гунчева

loading...