Да не прехвърляме топката в Президентството. ВИНОВНИ за избора на Гешев са 20 члена на ВСС

Протестът пред Президенството за мен е изключително опасен. Ако ген. Радев откаже да подпише указа за Гешев, ще наруши Конституцията. А ГЕРБ само си търсят повод за отстраняването му. Още повече, че Президентът винаги и във всякакви обстоятелства трябва да спазва закона и Конституцията. Ако трябва, да сезира Конституционният съд, но е необходимо да спази Конституцията. Защото не е само надеждата на хората, но и символ на това как трябва да се държи истинският политик.

Да не прехвърляме топката в Президентството. ВИНОВНИ за избора на Гешев са 20 члена на ВСС. Те направиха избора. И не съм съгласна с това, че Президентът трябва да постъпи „достойно“, като откаже подписване на указ. Достойно е спазването на закона. Интересно е също, че днешният протест пред Президенството ми се струва доста по-голям от този пред ВСС. Случайност? Аз не вярвам в случайности!

Решението е на Президента и то трябва да е съобразено с Конституцията. Ако искахме друг избор – трябваше други протести, много по-големи и не приватизирани от партии и соросоиди. Съжалявам, знам, че много хора са отишли с чисти помисли. Но е необходимо и да се мисли за последствията от всяко едно действие!

А разумният срок е …..разумен. Но не решава проблема. И каквото и да се случи, то е последица от всички наши, на народа избори. Защото тази година два пъти пропуснахме да изритаме шайката от властта. А сега призоваваме към достойноство? Мен по-скоро ме е срам….

Елена Гунчева