ДА ПОДКРЕПЯМЕ ЛИ НАЦИСТИ?

Кирил Петков вчера изразил за пореден път подкрепа за Зеленски. Без условия, без уговорки, без задръжки. Е, че не ни е питал, е ясно. Че е питал на друго място – също е ясно.

Проблемът не е, че подкрепяме Украйна. Проблемът е този, че подкрепяме едно правителство, което подкрепя нацистките банди на „Азов“ и „Айдар“, правителство, което подкрепя неонацистката идеология за Велика Украйна, правителство, което не осъди зверските убийства на рускоговорящи в Донбас и Донецк, а дори ги насърчава. Подкрепяме правителство и власт, които са съпричастни към зверствата срещу българи в Украйна, правителство, което не признава българското малцинство и го тероризира.

В манията си да смачка Русия, Западният свят възражда нацизма. Когато някой български политик издигне ръка в поздрав, веднага го обвиняват във фашизъм, но ако Зеленскси позира с пречупен кръст, то той е демократичен и либерален. Толкова за двуличната природа на днешните световни господари.

Аз ще заявя, че мога да подкрепя само украинския народ, който също е жертва на правителството си. Няма и никога няма подкрепя пронацистко правителство и управление, няма да подкрепя американските подлоги никъде по света, няма да подкрепя убийствата и терора върху българи, без значение кой ги извършва. Никога няма да подкрепя пречупения кръст на новия украински неонацизъм!

Затова и призовавам всички български политици да бъдат внимателни в изказванията си. Всички знаем как свършват нацистите. Да попитам БСП, които изразяват съпричастност към Украйна, подкрепят ли това, че в украинската армия са и членовете на „Азов“, които гордо разхождат нацисткия кръст? Да попитам ИТН подкрепят ли това, че украинската власт никога не осъди убийствата на българи – живи горени, душени, разстреляни? Да попитам ДБ одобряват ли убийствата на деца от нацистките команди на Азов!

Днес трябва да мислим за собствения си народ. Не може да се лекуват безплатно бежанци, докато българите, работили по 40 години, да трябва да си плащат в български болници. Не може на бежанец да се отпускат по 1200 лева, докато българските работещи са бедни и могат само да мечтаят за подобна сума. Не може да се дават пари за чужди, докато българските деца живеят в мизерия. Не може да пращаме каквито и да било помощи навън, когато българската държава прилича на местопрестъпление.

Не може! Разбирам, че много от българските политици продължават угодническата и лакейска политика, която ни вкара през миналия век в много войни, само и само да са удобни на чуждите, а не на собствения си народ. Но трябва да кажем стига на това национално предателство.

Цената на това предателство ще я плати българският народ! Помнете това!

Елена Гунчева