Да усвои за лично облагодетелстване над 800 000 лева, отпуснати  с  постановление на МС от декември 2017 година се готви Христо Енков, бивш кмет на с. Свежен

Да усвои за лично облагодетелстване над 800 000 лева, отпуснати  с  постановление на МС от декември 2017 година се готви Христо Енков, бивш кмет на с. Свежен и настоящ кандидат за общински кмет на Брезово. За това сигнализират загрижени за реализацията на проекта, който би трябвало да съживи живота в селото. Предисторията е следната – на 13 декември правителството отпуска  средствата по искане и със защитен проект от тогавашния „червен“ кмет на общината Радньо Манолов.

Днес, Енков, когото местните считат за интересна фигура (трудно може да се докаже житейския му път в Дания и защо всъщност, ако е толкова успял  се е върнал на село), с помощта на брат си и други роднини всъщност се готви да усвои тези суми,  за да развие собстения си бизнес в селото, което все повече се превръща в частен имот на фамилията.

Собственици на имоти, на къщи за гости, на фондация за развитие, на туристическата хижа в китното Свежен са все видни представители на фамилията – съпруга, деца и братът на Христо Енков, един, както той самия се нарича „благодетел“.

Може би има хора, които ще попитат: щом е толкова успял, защо му е да стане кмет? Отговорът се именно в  цитираното  постановление – Парите се отпускат на общината!

И  ако  той не  я управлява,  няма да може да  контролира средствата!

И тогава, иначе стройната му схема на забогатяване пропада!

loading...