ДБ обръщат палачинката за Радев и Кремъл

Много бързо сменят посоката

В профила си в социалната мрежа Фейсбук, политическият анализатор Борислав Цеков показа доста странна тенденция в поведението на ДБ по отношение на държавния глава Румен Радев.

Цеков публикува в поста си факсимиле със снимката на ген. Атанас Атанасов, в което обяснява, че от „Да, България“ нямат абсолютно никакви забележки към президента Румен Радев.

Ето какво още пише в поста:
„Това беше преди няколко месеца. Тогава нямаше забележки. Днес пак същите определят Радев като „кремълски агент“.
Очевидно целокупното ДеБе начело с партайгеносетата си, които подкрепяха и гласуваха за Радев, са част от кремълските мрежи, щом дружно го избраха за втори мандат.
Още повече, че тогава Радев открито заяви, че Крим бил „руски“. Така че, всичко им е било ясно. Сега просто искат да се правят на ни Радев виждали, ни Кремъл мирисали. Но гласовете (в урните) остават“.

В същото време политологът Тончо Краевски заяви в ефира на Българското национално радио, че наблюдаваме официално скъсване между президента и досега управлявалите.
В началото на кабинета „Петков“ Румен Радев беше от страната на управлението, а сега застава в неутралната позиция, където по Конституция би трябвало да бъде президентът.

„Виждаме края на едно извънредно положение, каквото държавният глава неформално обяви през лятото на 2020 година, когато излезе с вдигнат юмрук“, посочи той.
Източник: blitz.bg