Два взрива прогърмяха в Петербургското метро, има жертви

Около 14:30 часа на станциите на метрото „Сенная площад“ и „Технологичен институт-1“ прогърмяха взривове. Източник от полицията потвърждава, че има ранени и убити, предаде руският информационен канал Life Ru.

Местните медии до момента съобщават за 10 загинали. Комисията по здравеопазване в Санкт Петербург разполага с информация за 25 загинали при взривовете в метрото, предаде РИА Новости.

Разследващ екип е вече на мястото на взрива в метрото в Санкт Петербург, започва разследване. Всички входове и изходи на метрто за затворени, влакчетата в цялата система не се движат.

Взривът в метрото е терористичен акт, заяви президент на Международната асоциация на ветераните от антитерористичното звено „Алфа“ Сергей Гончаров. По думите му, експлозиите в метрото на Санкт Петербург са добре планирани, сила им надхвърля 100 грама тротил.

Има информация, че взривното устройство, избухнало в една от метростанциите, е било пълно с шрапнели.

Президентът Владимир Путин заяви по повод на взрива, че специалните служби вече работят по изясняването на причините за произшествието.

Ръководителят на руското министерство на здравеопазването Вероника Скворцова e изискала организацията на необходимата помощ за жертвите на експлозията в метрото на Санкт Петербург, както и техните семейства, съобщи пресслужбата на министерството.

По-рано днес няколко станции на метрото в Санкт Петербург са били затворени заради оставени без надзор предмети, но не е било установено нищо нередно.

Два взрива прогърмяха в Петербургското метро, има жертви (обновена)

cross.bg