ДВЕТЕ БУЗИ НА ИСТИНАТА

Изгледах едно пиратско видео, добито по неясно какъв начин. Компроматче, извадено с ясни цели. Дали трябва да му обръщаме внимание? За съжаление трябва.

Президентски съветник по въпросите на корупцията отива на среща с някакъв бивш митнически началник, в столично заведение. Дали има право на това? Разбира се, живеем в свободен свят. Събеседникът на съветника е приготвил тежичък плик за него. Както обяснил после – било личен подарък. Дали е ок и това? Ами… не. Когато си президентски съветник би трябвало много да внимаваш какви подаръци получаваш, от кого, къде и най-вече защо.

Но най-притеснителното в цялото видео е, че президентският съветник отнася своя телефон и двата телефона на събеседника си встрани. Да не им пречат сигурно? Да не излъчват някакво отровно 5G?

Сравнено с изпълзялите видеа и записи през всичките тези мъчителни години, това видео не изглежда кой знае колко вълнуващо и скандално. Но си мисля, че именно заради собствената си мъка сме длъжни да бъдем максимално безкомпромисни и да искаме истината. Веднага.

Истината, приятели, е триизмерно чудовище. Няма как да си затвориш едното око и да виждаш само едната й буза. Ако те е страх от нея, по-добре затвори и двете си очи. Но тогава не се сърди, че лъжата те хваща за ръка и те отнася където си иска.

Радослав Бимбалов