ДВОЙКАДЖИИТЕ НА ЕС

И понеже шайката постоянно се хвали с постиженията си в ЕС, с потупвания по главата и хвалби, даже Боку бил европейска личност на година / Да пази Бог!/, да пием вода от извора, както се казва.

ДЕВЕТ наказателни процедури срещу Територията за неспазване на европейското законодателство. Включително процедурите на банките и кредитните институции за директно вземане на изпълнителен лист срещу длъжниците. Обикновено при заеми с по 100 % лихва за целия период наиздължаване. Правосъдие, енергетика, околна среда, защита на личните данни….къде не сме се издънили.

Истината е, че ние сме двойкаджиите на ЕС. Които никога няма да бъдат приети за равноправни. Които са в ролята на шута и изоставащия ученик, когото всички търпят от съжаление и от желание да има на някого да се подиграват и да ги разсмива.

Явно от навиране за селфита по международните срещи, Боку и шайката са пропуснали да чуят /е, те и език не знаят, ама поне преводите да слушат/ за какво става дума и какви са изискванията. По време на ПреЦедателството разбрахме, че са ни признали за „ЛИДЕР НА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ“ /то това нещо като Мис на хоремага в Горно Нанадолнище, ама карай/, но не разбрахме България какво ще направи, за да изпълни изискванията. Май нищо!

Искат, ама нямат желание. Защото предпочитат те сами да си творят законодателство, което да ги устройства тях – да крадат, да притискат, да изнудват, да рекетират.

А сега…истината! Това е истината за мнението на Европа за България. Чакам коментара на българския Кенеди по случая, или той се изказва само по световни проблеми, този е под нивото му?!?

И не се лъжете за чакалнята на еврозоната. И на стълбите в коридора няма да ни пуснат да чакаме. И по-добре за нас. Но поне спрете да лъжете. Излагате не само себе си, излагате България!

Елена Гунчева