ДЕЖУРНИТЕ ПО „ПРЕЗИДЕНТ” НА БАРИКАДАТА

Със сигурност гербавите раздават хонорари за извънреден труд. Без съмнение, както благоволи да ни сведе до знанието Премиерът-Слънце, в ГЕРБ и в медиите си има „дежурни” по Президент, по Първата дама, както и по още няколко политически фигури, които са притеснителни, меко казано за властта.
А речта на Президента Радев хвърли в дълбок смут гербавото войнство. Защото на истината трудно се отговаря. И им остава единствено да обвиняват и да се опитват да хвърлят кал навсякъде. А те я имат в изобилие, тъй като е естествената им среда.

Както виждаме, в ПИК-ливата медия, „острието” на ГЕРБ /те много станаха, то не беше Барни Ръбъла на Правото, то не беше Деса – поетеса, то не беше Цецкоу/, Тома Неверни, беше хвърлен на барикадата да отговаря. Като редовен „дежурен”, разбира се.

От високоинтелектуалното му и идейно словоизхвърляне разбрахме, че речта му била заприличала на такава на партиен секретар и то от Севлиево. Загадка! Безспорно малкият Тома е имал много наблюдения върху речи на партийни секретари . Защо Севлиево, ще си остане загадка. Може би някакви лични драми в този иначе хубав български град….

Обвиненията едно след друго на практика потвърдиха правилото, че когато нямаш какво да кажеш, говориш каквото се сетиш. Особено пък Тома Неверни има опит, все пак е завършил актьорско майсторство. Друго си е когато първата ти професия ти помага и в политиката.
Безспорно безценен кадър на „Движение България за гражданите” на още по-безценната Миглена Кунева, която ще остане в историята като жената, подписала за закриването на седми блок на АЕЦ, подписала условия в договорите за присъединяване на България към ЕС, които на практика ни превърнаха в колония. И която успешно се спаси в добре платена работа извън България.

На барикадата се хвърли и Недялко Недялков – „виден” джурналя. Като дори призова Президентът да си подаде оставка и да му се търси отговорност за клевета.
Бойко, Бойко, страхливец беше и страхливец ще си останеш!

Ударите са срещу теб и шайката, която ти си избра да управлява държавата. Ако беше мъж, ако имаше поне малко кураж, смелост и политически усет, щеше ти да излезеш да отговориш обективно на критиките. А не да пращаш хиените си да лаят безпомощно.
Един политик трябва да носи отговорност и да дава сметка на народа си, когато е сгрешил. А Бойко се крие като страхливец. Винаги други трябва да го защитават и то на принципа: „Тоя е маскара!”, „Вие защо биете….” и т.н. Личните нападки се превърнаха в символ на управлението на шайката.

Най-вече, защото няма какво да се отговори на критиките. Колкото и да се опитвате да лъжете, не става. Вече никой не ви вярва. И се паникьосвате, защото българите се вслушват в думите на Президента. Паникьосвате се, защото някой има смелостта да каже истината за вас от най-високо ниво. Паникьосвате се, защото краят ви идва!

Поне си отидете с малко достойнство. А не като хиени.

Елена Гунчева