“ДЕЛА И ДОКУМЕНТИ”

На 15 ноември, вторник, от 15:00 ч., в Софийски районен съд, е първото заседание по делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов. Бивш ремиер срещу бивш премиер!

Кирил Петков твърди, че съди Бойко Борисов за половин милион лева. Говорих с адвокат Менко Менков. Всъщност става въпрос за частна тъжба – в която се иска обезщетение от 10 000 лева и е платена държавна такса в размер на 12 лева. Ако става въпрос за 500 000 лева, Кирил Петков трябваше да е платил държавна такса в размер на 20 000 лева.

Софийска градска прокуратура е започнала разследване срещу Радостин Василев, бивш министър на младежта и спорта от “Има такъв народ”, ренегат от четата на Слави Трифонов, а отскоро – приближѐн на Кирил Петков, по сигнал на “Ем Фууд енд кетъринг”. Бившият министър е обвинен в незаконосъобразни действия, в преднамерени публични изявления, внушаващи на обществото съмнения за нарушения, преди да са завършили съответните проверки на компетентните органи.

В КПКОНПИ е започнало разследване срещу Радостин Василев по сигнал на “Диана фудс” ЕООД, заради акцията му в ресторант “101” и спортен комплекс в Дианабад на 29 март 2022 г.. В сигнала се описват всички действия на тогавашния министър по развалянето на договора с наемателите на Национална спортна база, които те смятат за незаконни. Обвиненията са за конфликт на интереси и са адресирани до дирекция “Противодействие на корупцията”.

Аз пък съдя КПКОНПИ за отказ за предоставяне на информация. Първото заседание по делото в Софийски административен съд е насрочено за 8 февруари 2023 г., от 10:30 часа сутринта. Защо се стигна до съд? Защото, на 19 юли тази година, написах, че Антикорупционната комисия разследва вътрешния министър Бойко Рашков по съмнения за недекларирани имоти и банкови сметки в чужбина.

Зададаох въпроси по ЗДОИ за проверките срещу Бойко Рашков, огласени от бившия председател на КПКОНПИ Сотир Цацаров на 27 януари 2022 г.. Отговори ми Пламен Йоцов, бивш служител в системата на МВР, ГДБОП и ДАНС, че няма да ми предоставят информация, защото съдържа лични данни. Дежурното прикритие за прегрешенията на властимащите!

Ако сега бъде приет закон за закриването на КПКОНПИ и откриването на 2 нови агенции – всичко изчезва. Никой няма да се занимава със старите разследвания. Навярно тива е целта с всичките неистови напъни на “Продължаваме промяната” и ДН за нов закон и преструктуриране на Антикорупционната комисия.

Соня Колтуклиева