Делян Добрев за шуробаджанащината в Хасково: Родата, не била рода, а дрийм тийм

Хасковският депутат от ГЕРБ Делян Добрев разкри нови любопитни и доста странни моменти по скандала в община Хасково, в която колежката му в парламента от БСП Елена Йончева го обвини, че кадрува безцеремонно с приятели и роднини.

Преди ден ГЕРБ се отрекоха от кмета на града Добри Беливанов, който бе лична номинация именно на Добрев.

„БСП превзе Хасково. Кмета го вербуваха още преди една година“, изненадващо обяви бившият министър на икономиката и енергетиката в първото правителство на Бойко Борисов пред Нова телевизия.

Добрев обаче не каза защо, ако Беливанов е пристанал на Столетницата още преди година, управляващата партия е чакала до вчерашния ден, за да свали доверието си от него.

В тв участието си депутатът от ГЕРБ потвърди, че е поискал назначението на зам.-кметовете на Хасково Милена Трендафилова и Евгени Консулов, с които бил в приятелски отношения, а Хасково бил малък град, в който хората се познавали. Добрев обаче отрече да има общ бизнес с тях.

Тези хора според него били изключителни професионалисти с безспорни качества. Добрев ги описа като „истински дрийм тийм“, Според него те пожертвали 3-4 пъти по-високи заплати и отишли да работят в общината само за да може ГЕРБ да изпълни предизборните си обещания и да започнат инвестиции.

„Заплатата на Консулов беше 4000 лева, а дойде за зам.-кмет за 1200 лева“, каза политикът от управляващата партия.

Добрев заяви, че единствената му роднина на работа в общината е първата му братовчедка Росица Гаргова.

Пълният списък на назначенията може да видите в статията „Ето ги: Роднина, съученик, роднина, съученик – схемата Добрев в Хасково“.

За съпруга на Гаргова – Даниел Гаргов, който е председател на комисията по бюджет и финанси в местния парламент, Добрев обясни, че не е назначен, а избран.

По повод твърденията на Елена Йончева за многомилионните общински поръчки, които негови фирми са спечелили, Добрев обясни, че Гаргов имал само косвено, и то миноритарно, участие, а мажоритарният собственик на фирмата бил човек близък до БСП – Величко Минев. Депутатът от ГЕРБ го определи като „ментор на покойния политик от БСП Димчо Михалевски“.

„Николай Динков, втори в листата на БСП в листата в Хасково след Елена Йончева, също има спечелени договори за саниране“, каза още Добрев.

Преди него в студиото на Нова телевизия гостува и Елена Йончева. Според нея т. нар. Суджук гейт е детска приказка в сравнение с това, което става в община Хасково.

„Тези хора не са поканени на празничната трапеза на Делян Добрев, а на работа в общината“, каза депутатът от БСП.

Според нея през договори за ремонт на пътища, саниране и други общински обществени поръчки през фирми с участието на Даниел Гаргов са преминали 100 млн. лева.

„И ножът, и хлябът се държат от едно семейство. Ако това е законно, това означава, че Добрев законно е окупирал общината“, каза още Йончева, според която половината от блоковете, които се санират в града са през фирми с участието на Гаргов.

Според нея скандалът между централното ръководство на ГЕРБ и кмета на Хасково се дължи на факта, че Добри Беливанов в един момент е разбрал, че ще бъде използван като бушон за схемите, които се случват зад гърба му и е поискал да се освободи от хората на Добрев в общината, които са назначени без конкурс по настояване на Делян Добрев.

„Става дума за сериозен конфликт на интереси“, каза още Йончева.

Хасковската сага бе коментирана и от вицепремиера Томислав Дончев, който каза, че скандалът в общината наподобява на риалити формат.

„Трябва да се докаже има ли нещо незаконно. Останалото опира до сферата на морала. Понякога даден избор може да се окаже грешен“, каза той.

Делян Добрев за шуробаджанащината в Хасково: Родата, не била рода, а дрийм тийм

http://offnews.bg

loading...