Деница Сачева: Връщаме мандата на Радев

За тях не е изненада, че управляващата коалиция провалили мандата

Народният представител от ГЕРБ-СДС Деница Сачева, която е и бивш социален министър обяви, че връщат мандата на президента Румен Радев.

Пред БНР тя посочи, че в момента кризите не се управляват, а са оставени на автопилот. Поради тази причина много по-добър вариант е да се върви към избори и да се търсят коалиционни формули за следващо управление.

Тя обаче бе категорична, че битката с корупцията трябва да остане приоритет за партиите, без оглед на това какви ще са управленските коалиции и формулите им.
Сачева подчерта, че за тях не е изненада, че управляващата коалиция провалиха мандата за съставянето на правителство, предвид скандалите и раздорите

В този ред на мисли, Деница Сачева бе категорична, че ГЕРБ ще върне веднага проучвателния мандат, когато им бъде връчен от държавния глава Румен Радев.
Тя уточни, че 22-та закона, свързани с получаването на средства от Плана за възстановяване, не са част от парламентарната програма, тъй като не са били внесени там.

В заключение тя посочи, че за тях не е проблем да седнат да говорят с партиите, които са с ясна евро-атлантическа ориентация и да се договорят по конкретни приоритети.
Това, което ги притеснява е, че ДБ постоянно търси партньорството на БСП. Тя припомни, че на последните избори са се явили в Стара Загора с коалиция с БСП.
Източник: blitz.bg/