Деца на политици от хулигани до изнудвачи: Синът на Лъчезар Иванов ограбил три бензиностанции

Искаш да управляваш държава, министерство, да ковеш закони, а да не можеш да оправиш проблемите в собствения си дом. В тази ситуация често са български политици, чиито отрочета се оказват позор за семействата си, пише „Галерия”.

Още преди десетилетие депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов бе обвинен от бившата съпруга Диана, че бие дъщеря им Мариела пред очите на тогава невръстни им син Георги. Иванов отрече категорично обвиненията на съпругата си, разведе се и намери нова любов. Семейният скандал Тогава не порази политически Иванов. Депутатът запази мястото си в управляващата партия и през 2014 година, след като вече порасналия Георги разследван за три грабежа на бензиностанции, но обвинен  само за един. Заради тогавашното непълнолетие Георги отърва ареста и присъдата, а татко му политическия линч. Не го порязаха и обвиненията на Георги за родителски тормоз, след като момчето стана медийна звезда заради бягството си от вкъщи.

Но събитието на Великден тази година може да струва главата на политика. Синът му Георги Иванов се оказа на задната седалка на джипа, който уби Милен Цветков. Депутатското чедо не му мислило много и избягало от местопрестъплението. Обяснението на потресения му татко прилича много на даденото през 2009 година: „Нямам нищо общо. Аз съм разведен от повече от 10 години. И днес водя съдебни дела с бившата ми съпруга за нашия син, който порасна при нея. Той не живее с мен. Чуваме се веднъж или два пъти годишно”, опита се да прехвърли отговорността от плещите си Иванов, че детето не е възпитано да бяга от полицията от него.  Депутат признава, че носи морална вина за пороците на сина си, но и неговата майка също.

Иванов не е единственият във властта, чието дете го докарват до срам и разходки по телевизионните ефири за обяснения.  И без това преживелият сблъсъци с властите шампион и бивш общински съветник от ГЕРБ Гълъбин Боевски за малко не получи инфаркт, след като синът му бе заловен с наркотици. Наследникът на щангиста хитро скрил опиатът  във фенерче, но полицията го намерила. Така Пол Боевски донесе поредния резил за фамилията, но фенове се утешават щом таткото е бил хванат с 9 кг кокаин на летището в Сао Пауло, то дрогата в батерия на фенерче е естествено продължение на семейната традиция.

Подобен случай преживя колегата на Иванов от парламента Димитър Танев, след като синът  му без заловен с половин килограм марихуана.  Крум Танев бе заловен с 440 грама марихуана на задната седалка на колата си. Мълчаливият като риба депутат от ГЕРБ се наложи да маже, че детето му няма общо с намерената в колата му торба с трева. Въпреки това и за разлика от Иванов депутатът Танев скоро прекрати политическата си кариера.

Не само в управляващата партия има черни овце. По-големият син на евродепутата Станимир Илчев – Владимир, 11 години бе съден за склоняване към проституция и трафик на бели робини. Всичко приключи с оправдателна присъда. Не и за баща му, който обикаляше медиите с насълзени очи и твърдеше, че Владимира натопен.

Колежката на Илчев от царската партия и бившият министър Долорес Арсенова още се върти из медиите благодарение на буйния си син.  Калоян Арсенов се прочу не само с клюките, че мачка чаршафите на фолк певицата Анелия, но и, че обиколи съдилищата заради поредица нарушения. За побой, незаконни гонки с коли, безразборна стрелба посред бял ден в столицата, през годините министерският син се прочу като един от най-видните властови наследници. Разбита се  Арсенов бе оправдан по всички обвинения.

С трудности във възпитанието на сина си се оказа и бившият социален министър Емилия Масларова. Доведеният й син Иво бе погнат от прокуратурата за изнудване, а комисията за конфискация на имуществото повдигна иск за 2 милиона лева срещу Масларова. Заради казус от преди 10 години, когато министерският наследник принуждавал две физически лица да му прехвърлят имотите си. Иво Масларов години наред бе спрягана за приближен на Таки. Убитата неотдавна Станка Марангозова го обвини в ефир, че я е заплашвал и изнудвал.

На този фон пакостите на президентския син Георги Радев изглеждат наистина като лудориите на дете. Петно върху именития си татко Румен Радев Георги лепна след като бе замесен в училищен побой заради момиче, а след това бе заловен от полицията заради пердах пред столична дискотека. Въпреки успешната си футболна кариера, синът на Радев влезе в устите на клюкарите и в сводката на полицията за хулигански прояви.

https://hotarena.net/