„Деца раждат деца“

„Малолетната Румяна от Лом, която стана известна в началото на 2016 г. с името на първото си дете Сарасвати, отново скандализира страната. Тя е родила второ бебе от приятел на баща си, съобщава BulNews.
Невръстната майка живее в ромската махала на крайдунавския град, заедно с първото си отроче още 7 братя и сестри. В началото на 2017 г. у тях се нанесъл колега на баща й от погребална агенция „Феникс“ с инициали Р.А. По-възрастният мъж бързо завъртял главата на девойката и двамата започнали интимни отношения. Момичето забременяло и на 1 ноември, още ненавършила 14-години, родила второто си дете.“, съобщават медиите. Това, разбира се, не е новина. Това е продължение на стотици такива новини, които не изненадват никого. Не е изненада и друго – в дописките на журналистите не се съобщавт имената на кварталния отговорник в махалата, не се казва кой чиновник от Агенцията за закрила на детето отговаря за тоя квартал. Неизвестни остават и имената на чиновниците от Инспектората по просветата, които отговарят за квартала и съответното училище, където Румяна би трябвало да учи. Няма никакви сведения в репортерските дописки кой е кметът на района, където живее Румяна. Не знаем и кой е личният лекар на Румяна и защо той не е установил тая криминална бременност в самото й начало, както небрежно е пропуснал и първата бременност на Румяна.
И така нататък… Сигурно съм пропуснал още някой в списъка на бюджетните и платени чиновници и служители, съучастници в пиесата „Деца раждат деца“.
В следващите действия ще гледаме Катуница 2, Асеновград 2, „Орландовци“, Войводиново и други… Сетне Каракачанов ще философства по темата, без да се спира на въпроса какво е направил той, откакто е в политиката

Любо Кольовски

loading...