Деян Донков пред Фрог: На видеото министър Атанасов изглеждаше като льольо

За мен Атанас Атанасов е момче. Като министър все още не съм го приел, защото очаквам да видя в министерството да си като министър. Да, на видеото изглеждаше като льольо. За мен няма нищо драстично в тази случка. А обяснението му беше като на ученик в голямото междучасие. Не звучеше сериозно.

Това заяви пред ФрогНюз актьорът Деян Донков.

Повод за коментара му е скандалното видео на министъра на културата Атанас Атанасов, което предизвика бурни реакции в социалните мрежи и доведе до призиви за оставка. Някои дори заговориха, че ръководителят на културното ведомство е употребил опиати – твърдение, което самият той отрече. Гилдията обаче реагира остро на видеото от прозореца на Министерството на културата.

Ето какво сподели още Деян Донков:

Господин Донков, какво видяхте във видеото на културния министър в петък? Как си го обяснявате? 

Не съм се взирал толкова в това какво може да е употребил министър Атанас Атанасов. След като е на работа, вярвам, че не е злоупотребявал с някакви вещества, както той казва. Аз съм актьор наивен и вярвам на това, което казват хората. Не виждам нищо престъпно, което да е направил. За мен той е момче. Като министър все още не съм го приел, защото очаквам да видя в министерството да си като министър. Да, на видеото изглеждаше като льольо.

Казвате, че не можете да го възприемете като министър, защото не сте видели какво е направил. Изминали са месеци обаче, откакто той е начело на културното министерство. Междувременно Атанасов обидено обясни, че целта на поведението му е да се говори повече за културата, защото не била на дневен ред. Какво толкова се е случило в сферата на културата, че той така да иска да се говори за нея? Направил ли е нещо за нея?

Той иска да се говори за нея, защото каза, че някакви милиони са отделени и той искал някакви харесвания да получи. Такива неща… Но не гледам това под лупа. Гледах видеото и не съм се втренчвал толкова в случката и какво казват хората, които са съчинявали какво ли не.

По никакъв начин не искам от Вас да определите дали министър Атанасов е под въздействие на опиати, или не. Смятате ли, че това е допустимо за министър на културата и обясни ли случката последвалата реакция, адекватно обяснение ли е това? 

Не мога да кажа дори каква е случката. За мен в нея няма нищо драстично. Обяснението му беше малко като на ученик в голямото междучасие: “Ама аз исках да направя впечатление”, “Това беше провокация…”. Не звучеше много сериозно. Но така или иначе – за мен е все още млад човек, който да кажем, че дори да е сгрешил в даден момент, бих му простил, ако като министър направи каквото трябва да се направи.

Давате картбланш и ще изчакате?

Какво да чакам? Аз цял живот чакам… Моята работа е друга – да играя на сцената. Вярвам, че това, което правя, го правя със сърце и душа. Хората са щастливи, благодарни. Не ги лъжа с халтури и глупости, давам истинско изкуство. Това ме вълнува и с това се занимавам. Затова не обичам да съм разбирач от всичко като ония артисти, които са по телевизиите и коментират всичко, знаят всичко и за всичко имат мнение. Аз нямам за всичко мнение. Аз мога да изкажа такова, когато ме питат, за театър и кино. И то не за бюджет, а за това как се прави.

интервю на Джесика Вълчева

https://frognews.bg/