Джамбазки и симпатизанти на ВМРО чакат Кирил Петков пред дома му

Очакват отговори на конкретни въпроси

Симпатизанти на ВМРО се събраха тази сутрин пред дома на премиера Кирил Петков. Те блокираха входа пред кооперацията, в която живее, за да не може да отиде на работа.
Ангел Джамбазки публикува видео от демонстрацията във фейсбук профила си.

„Чакаме министър-председателя, за да го попитаме за неговата позиция по готвеното национално предателство и да му кажем за пореден път, че искаме неговата оставка“, каза той.
От ВМРО не приемат каквото и отстъпление по темата за Северна Македония и отстъпление от българския национален интерес.

„Причината да сме тук е, че искаме да чуем от министър-председателя отговори на въпроси, които ни се струват важни по отношение на двойната външна политика към Северна Македония“, изтъкна Джамбазки. Той отправи и въпрос кога ще подаде оставка.

„Искам каквото и да има като предложение да бъде разгледано в открито заседание и българското общество да бъде запознато с него. В момента обаче виждам отлагане на комисията по външна политика. В предложението виждам изключително слабата гаранция в изтеклите текстове. Аз лично не съм виждал нещо официално написано“, каза още евродепутатът.

„В момента виждаме отлагане, губене на време, тактически ходове с оглед вота на недоверие. Това, че не се разглежда и показва предложението ми говори, че г-н Петков се страхува да го внесе, защото се страхува от ескалация преди вота“, смята Ангел Джамбазки.

trud.bg