Джонсън за обстрела на детската болница: Ще държим Путин отговорен за ужасните си престъпления

Британският премиер Борис Джонсън осъди бомбардировките срещу детската болница в южния украински град Мариупол, като написа в Twitter: ”Има малко неща, които са по-покварени от таргетирането на уязвимите и беззащитните. Обединеното кралство проучва възможностите за повече подкрепа за Украйна за защита срещу въздушни удари и ние ще държим Путин отговорен за ужасните си престъпления”.
.

Припомняме Ви, че по-рано самият Зеленски публикува кадри от последиците от руската атака срещу родилния дом. По последна информация ранените са най-малко 17. Членове на персонала и родилки са сред тях.

Павло Кириленко, ръководител на украинската военна администрация в Донецка област, съобщи, че броят на ранените деца „е нула, слава Богу, надявам се да остане така“

Заместник-кметът на Мариупол Сергей Орлов коментира пред BBC: „Не разбираме как е възможно в съвременния живот да се бомбардира детска болница“.

Той казва, че хората в Мариупол, които са успели да избягат от болницата, са гневни и „не могат да повярват, че е истина“.

https://frognews.bg/