ДИВ ПОПУЛИЗЪМ ТРЕСЕ КЛЕКНАЛИТЕ ЗА ВЛАСТ

Клекналите от протеста /доколкото изобщо са участвали в такъв/, предлагат да се намали заплатата на депутатите.

Див популистки ход, явно целящ да им даде някой процент в повече на предстоящите парламентарни избори наесен. Защо див – защото едно е да не допуска разхищение на обществени средства, друго е изобщо да не разбираш или да се правиш, че не разбираш какъв е проблемът. А той изобщо не е в заплатите. Много хора няма да повярват, но има сфери на работа и професии, в които съвсем спокойно се изкарват заплати, равни и по-големи от депутатските. И всеки успял човек с професия би се замислил как ще му падне жизненият стандарт, ако стане депутат. И не краде! В това е разковничето на проблема – проблемът не са заплатите на народните изедници, макар и на много хора се виждат огромни и незаслужени. Проблемът са парите, които „усвояват“, тоест крадат, докато законодателстват.

Защото например съм чувала за куфарчета с пари, разменяни само за едно гласуване в Народното събрание. Назначават си свои хора на постове, лобират срещу пари, търгуват с влияние и власт. Това са проблемите и те нанасят огромни вреди на народа ни и на България.

Държавата ни може да си позволи да издържа 240 човека с подобни заплати. Но не и 240 КРАДЦИ и МАЙЦЕПРОДАВЦИ! Ако работят в полза на народа, ако изобщо работят, а не само да подпират столовете и да натискат копчето със златно пръстче, халал да са им заплатите. Проблемът изобщо не е в тях. А в това, че вредите от тях са много по-големи от заплатите и парите, които получават официално!

А дивият мая-популизъм идва в повече! И целта е ясна – народът отново да припознае бившата омбудсманка за борец за народа. Впрочем, тя като омбудсман получаваше 6000 лева на месец и нямам спомен да се е отказвала от заплатата си?!?

Дотук с борците-сиромахомили! По-добре бъдете морални и професионално подготвени. И най-важното – НЕ КРАДЕТЕ и НЕ ПРОДАВАЙТЕ БЪЛГАРИЯ! Това ще е достатъчно

Елена Гунчева