ДИКТАТУРИЗАЦИЯ ПО АМЕРИКАНСКИ

„Ню Йорк таймс“ през септември миналата година съобщава, че недоволни от управлението на Мадуро военни са имали среща с Тръмп, като са поискали подкрепа за военен преврат. И това се съобщава спокойно и без други размисли, за да не се натоварва необремененото изгладено съзнание на демократичните американски граждани.

И да се запитаме що за държава се среща с военни на друга суверенна държава, за да ги подкрепя за военен преврат?!!? След като има законно избран президент и проведени избори?

Забравете думата „демокрация“. Всъщност – не, замислете се. Демокрацията означава буквално власт на народа. Тоест само и единствено народът може да реши какво да прави. Не САЩ, не единици от военните /ако бяха единодушни, ако народът ги подкрепяше, Мадуро вече щеше да бъде в историята, нали?/. И що за национални предатели и то офицери ще отидат да търсят чужда военна помощ, за да си свалят правителството. Нещо нередно не виждате ли?

Вземате отношение, че Мадуро бил диктатор. Ами кога му светихте, та разбрахте? Може ли да се отбележи всеки, който последната половин година е живял поне седмица във Венецуела, та да си сподели впечатления от първа ръка? Няма, нали? Казват Ви, че той е диктатор и вие като дечица в детската градина веднага вярвате, защото са го казали големите бели отвъдокеански господари. Казват ви, че населението гладува, ама не се заглеждате в шествията в подкрепа на законно избрания президент, където хората очевадно не гладуват.

Сега САЩ обвиняват Мадуро, че спирал хуманитарна помощ. Че кой им я искал. Или имат заразена царевица, която залежава и искат да изкарат дивиденти? Скоро очаквам „разкрития“, че яде малки деца и реже главите на враговете си и си ги държи в хладилника. Или пък в мазето си подготвя биологично оръжие!

Отворете няколко венецуелски сайта и медии и прочетете, ако можете за какво става дума. Мислете!

Три милиона били избягали. От 32 милиона! От България избягаха 3,5 милиона от 8 милиона! Къде е по-страшното?!?

И още нещо – що за политик е този, който се договаря с чужда държава за военна подкрепа срещу родината си? И се опитва да се наложи не чрез народната подкрепа, а чрез чужда военна сила и преврат!?! На всички езици думата е предател!

А България го подкрепя. Подкрепя незаконна намеса във вътрешните работи на суверенна държава, за да „върне жест“ на господарите си! Надали има по-голямо падение на външната ни политика. Дори костюмчетата на Катето бледнеят пред този гаф!

И само за миг, представете си, че ние сме Венецуела. И чужда държава праща войски и уговаря военни да правят преврат срещу законно избран президент или правителство? И български офицери отиват например….в Турция да искат военна помощ? Харесва ли ви?

Елена Гунчева