ДИСКРИМИНАЦИЯТА НЕ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ, КОГАТО Е ОТ ГЕШЕВ

НОВИНИТЕ ДНЕС,10.02.2020 Г.

– МУСТАФАТА ОЩАСТЛИВИ МАТЕРИАЛА
Нейно Превъзходителство Херо Мустафа, американският посланик, днес хвърли в радост и трепетно очакване материалът, населяващ територията. С благодарност узнахме, че САЩ ще забранят и на още някой служител да посещава държавата им, защото бил корумпиран. Естествено, посланичката не слеpе до такива груби и просташки подробности като доказателства и факти, все пак като такваз велика държава казва, че някой българин е корумпиран, значи е корумпиран. Самата им дума трябва според тях да е доказателството. Само се чудя защо ли у българите остава усещането за разчистване на сметки с тези, които харесват Русия или просто не поставят националните интереси на САЩ преди тези на България.

– ДИСКРИМИНАЦИЯТА НЕ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ, КОГАТО Е ОТ ГЕШЕВ
Комисията за защита от дискриминация излезе с много странно решение, че нямало дискриминация в думите на Гешев относно престъпниците „ и ц…е правят така” /за разлика от човека с каскета, мен и ФБ и комисията ще ме смелят за подобни думи/. Значи да посочиш един етнос като престъпници, е дискриминация само ако се прави от простите обикновени българи. Ако се прави от главния прокурор, не е дискриминация, а истина?! Може би трябва да се допълни закона, като се изключат от кръга на дискриминиращите държавните органи, прокуратурата и съда.

– 1, 5 МИЛИОНА ГАРАНЦИЯ
Съдружникът на Васил Божков беше обявен за издирване, намерен и пуснат срещу парична гаранция от 1,5 милиона лева. Рекорд за българската правосъдна система. И също толкова безсмислено. Ако човекът е на нивото на финансовите възможности на Божков или поне на половината, ще прежали гаранцията и ще ви маха от някоя камила. От друга страна – защо на Божков не беше наложена незабавно подобна гаранция, поне за държавата щеше да остане някой и друг милион от гаранцията? А усещането за театър все повече се наслагва.

– КОЛКО МИЛИАРДА ОЩЕ ЩЕ НИ СТРУВА БРАТСКАТА ДРУЖБА СЪС САЩ?
Разбирам от думите на Н.Пр.Мустафа, че трите милиарда, платени от България за чертежи на самолети, много били укрепили дружбата ни. Затова и сме щели още осем самолета да поръчваме. Тоест още около три милиарда, вероятно също авансово. Само не разбрахме, първо ще ни доставят първите хвърчила ли, или направо ще ни пробутат отново чертежите и ще си искат парите? Много скъпо ни излиза тази дружба, ама много скъпо!

Елена Гунчева