Дмитрий Медведев притесни сериозно света

Само през последното денонощие са ударили над 210 украински цели

Бившият президент на Русия Дмитрий Медведев, който към днешна дата е зам.-председател на Съвета за сигурност на страната, хвърли света в сериозно притеснение с думите си.

Той бе категоричен, че Русия ще победи в Украйна и ще определя условията за бъдещо мирно споразумение с Киев, отбелязва Ройтерс.

В Телеграм канала си, Дмитрий Медведев заяви, че страната му ще постигне всички цели, които си е поставила. Категоричен е, че мир ще има, но той задължително ще се случи по техните условия.

Някога бившият руски лидер бе смятан на Запад за възможен партньор. Прави обаче впечатление, че напоследък Дмитрий Медведев става все по—твърдолинеен и откровен в критиките, които отправя към Запада, особено след нахлуването на Русия в Украйна през февруари, отбелязва агенцията.

На този фон Министерството на отбраната на Русия съобщи, че войските им са унищожили складове с боеприпаси в южноукраинската Одеска област.
Москва твърди, че в обектите е било съхранявано въоръжение, доставено на Украйна от европейските страни и САЩ.

Хората на Путин обаче не уточняват колко складове са унищожени, нито какъв вид оръжие е имало в унищожените от тях складове.
Ройтерс отбелязва, че информацията не може да бъде проверена.
От Руското министерство отбелязват, че само през последното денонощие са ударили над 210 украински цели, отбелязва ТАСС.
Източник: vesti.bg