ДНЕВНИЯТ РЕД НА БЪЛГАРИТЕ

И не, не им е Зеленски. Нито клетите бежанци със скъпи джипове. Нито пък кой квартален цех за производство на батерии е излязъл с остра декларация срещу Путин.

Българите имат проблеми, съвсем различни от тези на управляващите. Да си платят тока. Водата. Да си платят парното. Да си платят наемите, кредитите, сметките и да видят дали им е останало за храна. Да съберат пари да се лекуват. Да имат сигурност в утрешния ден, че тук няма да има война и глад. И че….че някой ще се погрижи за тях. Не да ги дундурка и отглежда, а да позволи да живеят като нормални хора, без да им пречи. Без да създава безумни закони и без да насочва парите, отделени от българите, за издръжката на чужди.

Днес българите се страхуваме как ще оцелеем. Колко ще струва тока и ще можем ли да си го позволим, при положение, че дори преди войната в Украйна, българите бяха енергийно бедни – на дъното на ЕС. А сега?! Какво ще стане, когато Кирил Петков козирува на Козяк и спре доставките на руски газ и петрол? Какво ще стане, когато няма торове и земеделците фалират и не могат да произвеждат наша храна? Нали знаете, че 80 % от храната ни е внос? А ако вносът спре? Българите не харесват нацисти. Не харесват по улиците на българските градове да се веят символите на нацизма и на АЗОВ. Нито да се вика за слава на една чужда нам държава, а българските политици да си окичват профилите с чужди знамена.

Българите и политиците. Две вселени без допирни точки. Промяната ги избраха наивни хора, които се надяваха да спре корупцията, медицинският фашизъм и диктатурата. Получиха по два пъти от същото. Получиха вместо организирана, хаотична престъпна група във властта. И некадърност, непозната в историята.

Дневният ред на българите е друг. И съвсем скоро в него ще се включат предсрочни избори. И възмездие!

Елена Гунчева