„ДНЕСКА МУ ДОЙДЕ НА ИДЕЯТА”

Бойко Борисов:

(2019) „След година и няколко месеца Търговище ще си има пристанище.“

(2018) „Днеска ми дойде на идеята“

Премиерът участва в Лондон в Инвестиционен форум за Западните Балкани, организиран от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).“

„Имаме 2 платени нови ядрени реактора за 2200 мегавата, платили сме ги и стоят в кашони“, коментира Бойко Борисов.

АЕЦ Белене с европейско финансиране, с акционери всички нас, можем да го преговорим”,каза Борисов.

Той заяви, че действително може да постигнем диверсификация на Балканите. „На 1 март сте добре дошли в София. Надявам се да си напишем домашните, да си наложим така схемите, за да привлечем инвеститори“, изтъкна премиерът „Народите ни да могат да се движат и да се опознават“, каза още той.

Хората на Балканите ще ни повярват, когато ни видят с булдозерите, че почваме да строим.

В отговор на въпрос на БГНЕС относно това дали вече има яснота относно сроковете и финансирането на коридор №8, Борисов казва: „Рано сутринта направихме с президента (на ЕБВР Сума Сума Чакрибарти – бел. ред.), една среща, за да чуя какъв е интересът на Европейската банка за възстановяване и развитие. Тя има голям интерес. Така че хибридното финансиране ще има успех”.

Впечатлен от представянето му, албанският премиер Еди Рама заяви пред форума: „Борисов е Меркел на Балканите!“.

(„СЕГА”)

„— Шахмат! — не млъкваше Остап. — Знаете ли вие що е шахмат? Той движи напред не само културата, но и икономиката! Знаете ли, че вашият „Шахклуб на четирите коня“ при правилно организиране на работата може съвсем да преобрази град Васюки?

Втори ден Остап не бе хапвал нищо. Затова красноречието му бе необикновено.

— Да! — крещеше той. — Шахматът обогатява страната! Ако се съгласите с моя проект, ще слизате от града на кея по мраморни стълби! Васюки ще стане център на десетина губернии!…Затова аз казвам: във Васюки трябва да бъде организиран международен шахматен турнир.

..

Помислете само колко красиво ще звучи: „Международен васюкински турнир 1927 година“.

Васюкинци няма да дават никакви пари. Те ще по-лу-ча-ват! Всичко е извънредно просто. На турнира с участието на такива световноизвестни майстори ще се стекат любители на шахмата от целия свят. Стотици хиляди хора, материално осигурени хора, ще тръгнат за Васюки. Първо, речният транспорт не може да превози толкова много пътници. Следователно НКПС ще прокара железопътна магистрала Москва—Васюки. Това — едно. Второ — това са хотелите и небостъргачите за настаняване на гостите. Трето — повдигане на селското стопанство в радиус от хиляда километра: гостите трябва да бъдат продоволствувани със зеленчук, плодове, Хайвер, шоколадени бонбони. Дворецът, в който ще стане турнирът — четвърто. Пето — построяване на гараж за колите на гостите. За да бъдат предавани по целия свят сензационните резултати от турнира, ще се наложи да бъде построена свръхмощна радиостанция. Това — шесто. Сега относно железопътната магистрала Москва—Васюки. Няма съмнение, че тя не ще може да превози до Васюки всички желаещи. Оттука и нуждата от аеропорт „Голямо Васюки“ — редовно излитане на пътнически самолети и дирижабли за всички краища на света, включително Лос Анджелис и Мелбърн.

Ослепителни перспективи се разгърнаха пред васюкинските любители. Пределите на стаята се разшириха. Порутените стени на конезаводското гнездо рухнаха и вместо тях към синьото небе се извиси стъклен тридесет и три етажен дворец на шахматната мисъл. Във всяка негова зала, във всяка стая и дори в летящите като куршуми асансьори седяха замислени хора и играеха шах върху инкрустирани с малахит дъски…”

(Иля Илф,Евгений Петров – „Дванадесетте стола”)

Ослепителни перспективи се разгърнаха пред българските граждани.Пределите на България се разшириха до безкрай.

Всеселенската,величествена и неподражаема фигура

на велемъдрия ни премиер – Б.М.БОРИСОВ-

българския ОСТАП БЕНДЕР-

„МЕРКЕЛЪТ на Балканите”-

Негово Превъзходителство Пожизненият Министър-председател на Република България, Председател на Съвета на ЕС на цяла Европа и България,Повелител на Западните,Източните,Северните и Южните Балкани,Бащата на българската демокрация,Особа, приближена на Меркел,Туск и Юнкер,

о.р. ген. лейт. инж. д-р Бойко Методиев Борисов,

Доктор по психология, Властелин на всички земни животни и всички морски риби,гениален мислител,стратег и държавник, велик каратист,тенисист,футболист,музикант и художник-

– на крилете на дошлата Му днеска идея-

се възвиси като ракета към сивото и ниско небе на примитивните Му,безмозъчни почитатели.

НИКОЛАЙ РИЗОВ

loading...