Днес трябва да е Ден на гнева!!

Ако мъртвите можеха да говорят, щяха да ни кажат, че днес едва ли е празник. Едва ли мъртвите биха поискали колони от оръжия да почитат паметта им. Днес мъртвите….. загиналите в ужасяващата последна Световна Война мълчат, както правят и онези живи, които разбират колко трудно се учат истините от историята. Смъртта е най-трудният урок за живите. Днес светът трябва да се моли за душите на загиналите милиони и за своята свяст ( която е напълно загубена), а не да празнува или крачи по шумни, показни демонстрации. Живите, разбралите уроците, трябва да се смълчат на тихи, свои литургии в душите си.
Днес трябва да е ден за смирение…..а не на фалшиви “ Оди…..на лудостта“….
Какво „празнувате“????
Изчезна ли фашизмът или просто се трансформира? Нима не сме в непрекъсната война от десетилетия? За някой реална, за други виртуална, за всички… Интелектуална, Ментална, Информационна…
Или орди от разрушените от нас държави не чакат на прага ни?
Днес, 75 г.след края на ВСВ е не по-малко страшно – има го неистовото желание да бъде премахнат всеки, който не разсъждава в унисон с правилната линия, всеки, който е дръзнал да мисли с главата си, а не да използва пропагандните клишета на поредния световен хегемон. Нетърпимостта към чуждото мнение може да се кичи с всякакви модерни наименования, но истинското й име е само едно – това е фашизъм. Да налагаш едноизмерно мислене – това е фашизъм. Да санкционираш различното говорене – това е фашизъм. Да преследваш несъгласните с господстващата идеология – това е фашизъм.
Ден на Европа? – коя Европа, на кой?
Ден напобедата? Чия победа, над кой?
Клишета.
Днес трябва да е Ден на гнева!!
Гняв, че 75г. по-късно душите ни са в будна кома, а народите – по-разединени и раздирани от омраза от всякога!!!!

Силвия Георгиева

loading...