ДОБЪР ВАРИАНТ, НАДЕЖДА….ЗА КОГО?

Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи 'мария капон: пламен николов може да ce окаже добър вариант 01.08.2021 08:59; 8356; 24 часа мария капон, депутат от групата на "изправи ce. бг ние идваме", смята, че въпреки атаките към кандидата на "има такъв народ" за министър-председател пламен николов през седмицата и снимките пред маса плувни артикули, той би могъл да се окаже добър вариант. "He e коректно той да бъде атаку атакуван по такъв начин. A3 съм запозната c бизнеса и знам, че и много големи фирми имат подобна практика за представяне на продуктите си", уточни тя студиото на "денят започва" по бнт1.'

Вездесъщата Мара Капон благоволи да се изкаже ласкаво за Пацо Шнорхела, че бил добър вариант за премиер. Явно липсата на основни познания по история и политика /това да сбъркаш кои са страни по Преспанския договор – случва се, ама да говориш за неща, които не си ги прочел и разбрал – не е хубаво/, не я притесняват. Нито пък липсата на каквато и да било политическа и обществена позиция. На мен например ми е много интересен приоритетът на Пацо – образованието. С две ръце съм „за“ това, но когато доктор по философия на правото, вместо с наука, започне да се занимава с продажба на шнорхели /може би да образова младите и не толкова млади хора на любов към водата/, започвам да се замислям.

Илияна Йотова пък, смело пъчейки се в сянката на Президента Радев, заяви, че имало надежда за правителство. Като знам каква е соросоидка, веднага ми светна червената лампичка. Съчетано с доброто око, което Корнелия Нинова хвърля към евентуално правителство на „И така нататък“. Нинова си е права – трети избори тази година за БСП ще са фатални. Но все пак компромиси на всяка цена не трябва да се правят.

Дебейците и клекналите изправени, които идват, пък започнаха лееееекинко да отстъпват от твърдите позиции, че не се кефят на избора на Слави Трифонов. Явно също с мисълта, че все пак по-добре някакво участие във властта, отколкото напълно извън нея.

Единственият прецакан, е народът. Не тоя, който гласува за циркаджии във властта. Този, който мисли за България и изобщо има възможността да мисли. Нямам нищо против това, че Пацо е неизвестен. Случва се на всички. И не е грях в политиката. Проблемът е, че дори при най-добро проучване не намерих изказана от него обществена или политическа позиция. Проблемът е, че се държи несериозно, че влиза в политиката чрез кастинг на вечерно шоу, проблемът е, че явно няма реална представа за собствената си личност и кариера, и вместо да се представи реално, ни пробутва някакви измислици за „предприемач“, „големи проекти“ /може би продажба на шнорхели в световен мащаб и да стане задължително закупуването им блатото, в което живеем?/.

Отблъсква ме и сервилнеченето му и това, че се хили пред камерите, все едно яйце му белят. И това, че не се е постарал да научи основни неща за политиката на България в момента. Преспанският договор е важен, въпреки, че България не участва в него. Той дори не е научил за какво става дума, но вече иска да го ревизира. Ами олеква и не стои сериозно. Това са моите съображения. Иначе има велики политици, продавали вестници в началото на кариерата си. Но никога не са се излагали така и не са се представяли за нещо, което не са. А….и ДПС не са стоели зад тях!

А Мара……сетила се Мара! Че при трети избори, няма да може да показва герданчетата по медиите!

Елена Гунчева