ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ДЕЦАТА, ГЕРБЕРАСТИ

Особено гнусна част от предизборната кампания сега е въвличането на деца в политически прояви. За малоумието на родители и роднини, които водят малки деца на подобни събитие, би трябвало да се самосезира Агенция за закрила на детето. Защото именно в Закона за закрила на детето в чл.11 ал.4 е посочено, че: „Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности.“ Нарушава се и чл.183 ал.4 от Изборния кодекс относно добрите нрави.

А те въвличат децата. Снимките на символът на корупцията и диктатурата на ГЕРБ с деца са гордо изтипосани на страницата му във фейсбук. Изкуфели баби водят малолетните си внуци да се снимат с партийни знамена и плакати, вземат им шапки с партийни символи. ИЗПОЛЗВАТ ГИ КАТО ПОЛИТИЧЕСКА РЕКЛАМА. Защото какво по-ясно послание от това невинните деца да подкрепят политическата партия!?! За дебилите това е умилително, за мислещите – потресаващо!

И пак питам- ЗАЩО НИТО ЦИК, НИТО АГЕНЦИЯ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО вземат отношение? Деца да стоят часове да слушат политически безумия? И да бъдат използвани в предизборната агитация!?! Промиват им мозъците, правят си ГЕРБЮГЕНД. И докъде ще стигне това?!? Много пъти обръщах внимание на посещенията на ученици в Народното събрание, където странно защо се срещат само с гербавите.

Гледам как нарочно агитират със сини балончета, защото знаят, че децата няма да устоят. Надали някой гербав си въобразява, че нормален възрастен човек ще тръгне да се развява с балончета по улицата!

Когато нямаш морал, няма и граници на падението! Защитете поне децата!

Елена Гунчева

Снимка на Елен Гунчева.
loading...