Доналд Тръмп ще падне по г.з, като научи за страдалчествата на Цветан Василев

„Пращаме Пеевски и Цацаров на бюрото на Тръмп“

Нахалството е изречено от някакъв вашингтонски адвокат, нает от беглеца Цветан Василев срещу 50 000 долара месечно да го защитава по закона „Магнитски“. И да „изпере биографията“ му пред щатския Сенат и щатския президент, които – евентуално, едва ли не щели да го оневинят за фалита на КТБ за сметка на Делян Пеевски и Сотир Цацаров.

Тази удивителна история ни залива вече от два дни, като стартът бе даден от уж независимата телевизия Би Ай Ти, водена от Сашо Диков. Именно там се дава широка трибуна на небивалиците на въпросния адвокат, а после ги поемат услужливо медиите на подсъдимите Огнян Донев и Иво Прокопиев.

(Напоследък все повече колеги ме убеждаваха, че въпросната Би Ай Ти е купена от Цветан Василев, но аз все се съмнявах. Явно обаче крушката си има опашка – не е нормално цялата телевизия да е впрегната в толкова подозрителни пледоарии).

Доналд Тръмп, като изслуша многострадалната одисея на Василев, сигурно ще падне по г.з, с извинение. Ще забрави и стената с Мексико, и ракетите на Северна Корея, и санкциите срещу Русия.

Въпросът е защо фантастите около беглеца стигнаха дотам, че да употребят и Тръмп за целите си. Или са твърде отчаяни, или ни мислят съвсем за балъми.

Цели две години поред Цветан Василев разчиташе на руснаците да го оправят. То не бяха олигарси (Малофеев), ченгета, адвокати, лобисти. Видя се, че с братушките няма да се получи и сега се активира мантрата за Големия брат.

Без да го познавам, този човек ще се окаже поразително нагъл. Плю си на петите и остави тук да се пържат вместо него счетоводителите, изпълнителните директори и финансистите на КТБ. Тоест, целия персонал, наемниците, трудовите хорица. Всички те си скъсиха живота покрай разпитите, арестите и обвиненията. Той – целият в бяло, страдалец, „дисиденства“ из белградските петзвездни хотели и зове за „международна помощ“. Изживява се ту като Ходорковски, ту като Бил Браудър. Изпонакупил си е пет-шест сайтчета и една телевизия в София воглаве с журналята им, които пресъздават драматично хожденията му по мъките.

Голям мъж, няма що.

А истината е проста по фасулски.

Няма как, каквито и демони да са, Цацаров и Пеевски да са по-виновни за фалита на КТБ от нейния собственик. Вложителите си повериха спестяванията на Цветан Василев, не на Пеевски и Цацаров, сключиха договори с него, разчитаха на него да съхранява добросъвестно парите им.

Вместо да го направи, той „преточи“ милиардите през свързани с него фирми, за да се самообогати. Посегна и на сметките на държавните предприятия, депозирали в трезора. Така поне пише в обвинителния акт, такава е оценката на чуждестранните одитори, на всички финансови експерти.

Защо трябва да вярваме на Цветан Василев, а не на тях? Защо издирваният с червена бюлетина на Интерпол Цветан Василев трябва да избегне правосъдието в родината си? Защо не събере остатъците от достойнството си и не се яви пред българските власти?

Защото у дома нямало да има честен процес? Защото щели да го убият?

А какво да направят всички останали обвиняеми, призовани от закона пред българския съд? Да избягат като Цветан Василев ли – с презумпцията, че са невинни и че нямат да получат обективна присъда? Що за идиотска логика изобщо.

Перверзията „КТБ“ озлочести обществото ни не просто финансово, а и морално. Василев е главен герой в този прокобен сюжет и трябва да си плати. Във времената преди фалита на банката този тип бе решил, че е нещо като император на държавата, че назначава и сваля правителства, кове съдбините на икономиката. Дотолкова си бе повярвал, че създаде цяла партия (Бареков) и се фукаше из цяла София, че ще е следващият министър-председател. На Доган пък работата му била „спукана“…

Е, всичко останало му простиха, но мераците да управлява дойдоха в повече. Той добре си знае какво и защо му се случи, стига се е правил на света вода ненапита. Фантасмагорията с Тръмп няма да го доведе доникъде, само прави ситуацията по-оперетна.

Автор: Недялко Недялков

Резултат с изображение за Недялко Недялков

http://pik.bg