Дончева: Ако някой е потресен от високия интелект на едрия бизнес, може да се запита какъв е кръгът на премиера

”Ние не знаем мащаба на това, с което се е сраснал ГЕРБ” – това заяви зам.-председателят на 45-тото Народно събрание Татяна Дончева пред ТВ1. Тя подчерта, че установяването на това е и едно от основните предизвикателства пред служебното правителство, чийто състав беше обявен днес.
,
Според нея навлизането на ГЕРБ в държавната администрация е много дълбоко, а нейните триседмични впечатления от престоя й в парламента след 10-годишно прекъсване, когато беше депутат от БСП, са я довели до „откритието“ до каква степен налаганите от ГЕРБ нрави са се просмукали в българския парламент. „Аз съм свикнала да работя с хора като акад. Сендов, проф. Корнезов, Йордан Соколов, Гиньо Ганев“, изреди тя имената на покойни председатели на Народното събрание.

Според нея правилото на ГЕРБ, че мнозинството решава всичко, вече се е просмукало и в опозицията, и в частност в БСП. „Десет години са попивали тези нрави и смятат, че нямат никаква опора в юридическите основания, а че противодействието е във физическата сила. Когато не мине на тяхната, те излизат, окупират средата на залата, случват се сцени, непознати в миналото“, отбеляза Дончева.

„Ако някой е потресен от високия интелект на едрия бизнес, може да се запита какъв е кръгът на министър-председателя, щом е твоята среда, какъв си ти?! възмути се тя.

https://frognews.bg/