Дончева: ИТН и ДПС действат заедно. Подават си топката

От няколко дни има едно подаване на топката между ДПС и ИТН, което недвусмислено говори за създадени отдавна трайни отношения, които са на практика постигната предварително консолидация, заяви народният представител от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Татяна Дончева в кулоарите на парламента. 

„Забелязахте ли, че при гласуването на състава на парламентарните комисии ДПС получиха най-ресурсните комисии – икономическата комисия например. Аз нямам друго обяснениe за това“, каза Дончева.

По думите ѝ тепърва предстои да тълкуваме дали не сме изправени пред подмяна, а не промяна.

Тя защити Николай Хаджигенов, който е критикуван за поведението си на вчерашното заседание на правната комисия, изслушала главният прокурор Иван Гешев.

„Ако питате мен, защо Гешев трябваше да бъде викан в три парламентарни комисии едновременно, имате ли разумен отговор? Кой всъщност повика вчера Иван Гешев в правна комисия? Колегата Хаджигенов извика Гешев в своята комисия, не в правна“, категорична беше Татяна Дончева.

Според нея вчера много хора са били викани в комисии, без да е ясно защо.

Татяна Дончева отправи още критики към „Има такъв народ“:

„Аз си спомням как в миналия парламент Изборният кодекс беше приет със скоростта на светлината за три дни, а сега им трябвали три седмици на „Има такъв народ“ за да приемат актуализацията на бюджета. Актуализацията на бюджета е точно три странички!“.

Тя счита, че от „Изправи се! Ние идваме“ ще трябва да продължат да играят ролята на вразумители на децата от детската градина.

„Насила можеш да вземеш, но не и да дадеш“, добави тя.

https://offnews.bg/