Допуска ли се смърт или неглижиране на пациенти с различни от COVID 19

– Защо депутатите наричат популизъм идеята да си намалят/замразят заплатите и изтъкват, че ще даряват части от тях, при положение, че сега работят по-малко, получават пари от бюджета и би трябвало да са солидарни с голяма част от българите, на които сега принудително се намаляват заплатите, губят работата си и всичките си доходи?
(Борисов си каза сам, без въпрос, че заплатите ще бъдат замразени на нива от 2019а. И чест му прави репликата „нека всички да са еднакво ощетени“. )
– Вярно ли е, че НС се готви да гласува, че в период на извънредно положение, отпада задължението за деклариране на имуществото на публичните фигури?
– Защо депутатите минават тестове приоритетно, а лекарите, шофьорите, продавачите, социалните работници, не? Въпросът е още по-актуален, предвид твърдението на Бойко Борисов, че ресурсът е ограничен.
– Допуска ли се смърт или неглижиране на пациенти с различни от COVID 19 заболявания, каквито примери има в страната и София?
– Защо министърът на здравеопазването подписа на тъмно за руината, наречена детска болница, без да се съобрази с обществения дебат по темата?
Не чух тези въпроси на брифинга, който тече вече час и петнайсет минути.

Миролюба Бенатова

loading...